Багатскіс: маємо бути на чемпіонаті Європи

20-07-2019, 16:00

Після того, як збірна України з баскетболу не змогла вийти на чемпіонат світу, команду очолив Айнарс Багатскіс, перед яким поставлені високі завдання.

Перше з них – кваліфікація на Євробаскет-2021. Жеребкування відбіркового етап відбудеться в понеділок.

«Мені б хотілося, щоб ми – команда, гравці, тренери – поставили для себе найвищі цілі. Є і довгострокові цілі, є і більш близькі на короткому відрізку. Перше – ми не зможемо досягти успіху на чемпіонаті Європи, якщо ми туди не потрапимо. Я ніколи нічого не обіцяю, але знаю, що ми будемо багато та якісно готуватись, і маємо бути на чемпіонаті Європи. Там вже потрібно вийти у плей-оф, після чого їхати або на чемпіонат світу, або на Олімпійські ігри. Це означає фінал. Так я розумію цілі. Федерація нам ставитиме одні цілі, найбільш вимогливі вболівальники – інші, але дуже важливо які цілі поставимо ми собі – гравці та тренери».

«Мені дуже не подабається олімпійський принцип – “головне це участь”, я хочу перемагати і я знаю, що гравці зі збірної України також цього хочуть. Умовно, ми молода команда, але в баскетболі часто перемагає досвід. Тим не менш, ми можемо піднести багато сюрпризів, у хорошому сенсі, у фінальній частині чемпіонату Європи», – сказав Багатскіс.

ФБУ