Пархоменко: «Рух» вміє грати по рахунку

27-07-2019, 11:44

Головний тренер футбольного клубу «Балкани» Андрій Пархоменко напередодні поєдинку проти «Руху» – про очікування від протистояння, коуча львів’ян Леоніда Кучука, трансферну політику клубу та свій тренерський досвід.

ПРО ПРОТИСТОЯННЯ:

– Наше протистояння дуже цікаве. Президенти клубів здавна товаришують між собою. Ми завжди один до одного з теплотою відносимося. Команди пройшли однаковий шлях: від чемпіонату України серед аматорів до Першої ліги України. Зараз у нас трішки різні завдання, але і ми, і вони в пошуках своєї гри, свого стилю. Беззаперечно, цікаво спостерігати за цим процесом.

ПРО ЛЕОНІДА КУЧУКА:

– «Рух» очолює досвічений тренер, якого я ще пам’ятаю по «Шерифу». Я і мій брат грали в Молдові, тому ми його добре знаємо. Це великий професіонал. Мені, як тренеру, цікаво грати проти Кучука в тактичному плані. Першу гру проти «Руху» Леоніда Кучука ми зіграли після зимових зборів. Тоді це все було трохи наосліп. Приблизно стиль один одного ми знаємо. «Рух» придбав дуже хороших кваліфікованих футболістів.

ОЧІКУВАННЯ ВІД ГРИ:

– Звичайно, що ми впевнені в собі. Ми дуже добре провели друге коло і добре пройшли тренувальні збори із класними спарингами. Гра має бути цікавою. Надзвичайно принциповий момент – хто першим розкриє гру. Знаємо, що «Рух» вміє грати по рахунку, за різними схемами. Нам потрібно це передбачати. Гадаю, ми до цього готові, а Бог розсудить, хто виграє. Хто сильніший – той і переможе.

ПРО НОВАЧКІВ «БАЛКАН»:

– Ми не змогли провести серйозну трансферну кампанію тому, що були проблеми з фінансуванням, з огляду на те, що наш Президент пов’язаний з аграрною фірмою. Ми пішли на омолодження. Підсилилися двома молодими кваліфікованими гравцями, якраз під наш стиль. Не так просто потрапити в нашу команду. Не важливо сильний гравець, чи слабкий. Найголовніше – наш стиль і наші вимоги. Ще є один потенційний новачок, який зараз вирішує справи із своїм агентом. Також молодий. Віктор Серденюк може закрити опорну зону і позицію центрального захисника. Ставка робиться на зіграність і прогрес різних футболістів. Ми змінили позиції багатьом гравцям і вони розкрилися на цих позиціях. Віримо, що повинні зробити прорив і в результатах, і загалом. Але ніхто не може знати наперед, що буде.

ПРО ВЛАСНИЙ ТРЕНЕРСЬКИЙ ДОСВІД У ПЕРШІЙ ЛІЗІ:

– Навіть не знав, що в мене найбільший досвід роботи серед усіх тренерів у Першій лізі. Я знав, що багато працюю в Першій лізі. Моя ціль – працювати в Прем’єр-лізі і бажано з «Балканами». Звичайно, є певний досвід, плюс я відкрита людина. З багатьма тренерами і з Першої ліги, і з Прем’єр-ліги ми спілкуємося, зокрема, про тактичні моменти. Мені подобається той процес, який наш клуб проповідує. Перша ліга України з кожним роком все сильніша і сильніша, аніж тоді, коли я працював у «Дністрі», а згодом – в ФК «Одеса». Зараз наш чемпіонат просто «бомбовий», тому десь, можливо, досвід і допомагає, адже ми не володіємо суперфінансуванням і суперфутболістами.

Офіційний сайт ФК “Рух”