Перед гравцями “Кременя” є невелика заборгованість

25-07-2019, 13:10

24 липня на стадіоні «Кремінь-Арена» міський футбольний клуб «Кремінь» презентував перед вболівальниками всіх новачків. Попри робочий час на стадіоні зібралося близько трьох десятків вболівальників, які прийшли підтримати команду та задати питання керівництву клубу.

«Кремінь» дозаявив Юрія Павлика та Олександра Єрмаченка, яких раніше підписав клуб. Останній клуб Олександра Єрмаченка – «Шевардені» Грузія, Юрія Павлика – «Радунья» Польща. Клубу довелося трохи пізніше заявити цих гравців через технічні процедури, адже це міжнародний транзит.

Серед новачків нападник та півзахисник:
22-річний нападник Ростислав Тарануха – вихованець київського «Динамо» виступав за юнацькі команди «Динамо», також виступав за «Суми». Останній клуб Ростислава «Полісся» Житомир.
29-річний центральний півзахисник Дмитро Скоблов – вихованець маріупольського футболу. Грав за «Іллічівець» (Маріуполь), «Шахтар-3», «Буковину», харківський «Геліос» та «Волинь». Останній клуб Дмитра – краматорський «Авангард».

Без втрат не обійшлося команду покинув півзахисник Максим Авер’янов, якого напередодні клуб заявив на сезон.

30-річний нападник Дмитро Козьбан перебував на перегляді у Кременчуці. Вихованець донецького футболу грав за «Львів», краматорський «Авангард», також захищав кольори луцької «Волині». На жаль, Дмитро не затримався в команді.

Тренерський штаб основи «Кременя» поповнив наставник молодіжного складу «Кременя» Володимир Прокопіненко. Він став ще одним помічником головного тренера «Кременя» Ігоря Столовицького.

У вболівальників постало питання, якщо головного тренера «Кремінь» U-19 забрали в основну команду, що з молодіжкою.

За словами спортивного директора клубу Євгена Беруна, «Кремінь» U-19 не показав того прогресу, який від нього очікували, щоб стати резервом основної команди. Тому було прийнято рішення розподілити гравців між командами фізкультурників для набуття досвіду.

Фінансування «Кременя» – середній рівень фінансування команд Другої ліги чемпіонату України. На сьогодні перед гравцями невелика заборгованість по 1-2 матчах.

Команда змінила спонсора. Зараз це «Малокохнівський кар’єр», який підтримує команду з квітня. Клуб також продовжує розраховувати на підтримку «Альфатексу».

– До виборів ми тримали нейтралітет – не підтримували та не поливали брудом жодного з кандидатів. Зараз вже можна сказати, що нардеп Юрій Шаповалом допомагав команді та допоміг знайти спонсора. Також величезну підтримку надає Ірина Дроздова «Кременчуцький м’ясокомбінат» – зазначив директор МФК «Кремінь» Андрій Недяк.

Hyundai, банер якого висить на стадіоні, спонсор дитячої команди «Кремінь 2013».

– Якби у нас було на кожну дитячу команду по такому спонсору, який проводить команду від початку до випуску, – додав Андрій Недяк.

З міського бюджету утримуються два стадіони: «Кремінь-Арена» та «Кредмаш». Через поліпшення штучного покриття на стадіоні «Кремінь-Арена» команда вимушена орендувати третій стадіон. Для команди це непосильні витрати. Перед виборами «Кремінь» та «Гірник-Спорт» домовилися про користування стадіоном «Юність». Саме тому команди розвели при формуванні календаря. Проте після виборів «Гірник-Спорт» виставив непідйомну ціну для «Кременя» за оренду стадіону на один матч.

– «Гірник-Спорт» надав нам поле, але його оренда непідйомна. Ми зараз проводимо перемовини з футбольним клубом «Полтава», який надасть поле оренда якого у 6 разів менше. – повідомив Андрій Недяк – Може все-таки ми ще проведемо перемовини з керівництвом Ferrexpo. Будемо сподіватися, що вирішиться позитивно це питання і ми першу домашню гру зіграємо у Горішніх Плавнях.

Кременчуцька команда в терміновому порядку почала вести перемовини про оренду бази «Полтави», яка знаходиться під Полтавою. Проте такий варіант ставив незручності перед вболівальниками, які дуже хочуть підтримати команду на домашніх іграх.

Тендер на штучне покриття для футбольних клубів «Ворскла» та «Кремінь» розпочалися 21 червня. 23 липня завершився прийом тендерних пропозицій, які надійшли з Полтави, Харкова та Дніпра. Загалом участь в тендері беруть 9 учасників. Початок аукціону – 28 серпня. Початкова очікувана вартість – 13 млн грн.

– На даний момент проходить тендер. 28 серпня будуть результати переможця. При хорошому розкладі, якщо не буде нюансів, у вересні почнемо стелити поле. Наприкінці вересня – початку жовтня повинні перестелити поле. І ми будемо приймати ігри у себе вдома на стадіоні «Кремінь-Арена» – зауважив Андрій Недяк.

Багато вболівальників цікавилися чи є можливість у клуба організувати автобуси до Горішніх Плавнів. На жаль, єдиний автобус, який перевозить дитячі команди – зламаний. На ремонт двигуна необхідно близько 30 тисяч гривень.

Офіційний сайт ФК “Кремінь”