Тестування VAR в Україні має закінчитися у 2020 році

08-07-2019, 21:33

Сьогодні в Будинку футболу відбулося розширене засідання Комітету стратегічного розвитку футболу УАФ за участі представників УПЛ, ПФЛ і ДЮФЛУ.

На засіданні було розглянуто питання впровадження системи відеоповторів (VAR), проекти збільшення кількості учасників української Прем’єр-ліги й реформування дитячого та юнацького футболу України.

На рахунок VAR голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі проінформував, що вимоги ФІФА та ІФАБ передбачають п’ять основних кроків, які необхідно зробити для того, аби система VAR успішно запрацювала в Україні.

“Зараз ми перебуваємо на третьому етапі — це підготовка обладнання, тестування та навчання арбітрів. Таке тестування, зокрема, проводитиметься й під час матчу за Суперкубок України, який відбудеться в Одесі 28 липня. Очікуємо, що цей етап завершиться орієнтовно в лютому 2020 року.

Після цього нам необхідно буде отримати оцінку проведеної роботи від ФІФА й ІФАБ і схвалення використання системи. Загалом це дуже складний і багаторівневий процес, а також велика відповідальність для УАФ, і я дуже вдячний керівництву асоціації за готовність сприяти у виконанні всіх вимог ФІФА та ІФАБ”, — зазначив Лучано Лучі.

Офіційний сайт УАФ