БК “Запоріжжя” почав підготовку до сезону

04-08-2019, 15:53

Бронзовий призер останнього чемпіонату України серед команд  Суперліги Парі-Матч – баскетбольний клуб “Запоріжжя” розпочав підготовку до нового сезону. До його старту залишається близько двох місяців, але роботи попереду дуже багато.

 Насамперед планується проведення занять із загальної фізичної підготовки. Перші два тижні ми активно працюватимемо над нашими фізичними кондиціями. Потім підготовка перейде до Палацу спорту “ЗАБ”, де ми будемо займатися баскетболом і готуватися до турнірів, які очікують нас на початку вересня, – розповів тренер БК «Запоріжжя» Дмитро Щіглинський.

У минулому сезоні велику роль у переможця регулярного чемпіонату України 2018/2019 років серед клубів Суперліги та його бронзового призера відігравала четвірка американських легіонерів. Однак, буквально після закінчення успішного сезону, стало відомо, що ніхто з американців, що так полюбилися запоріжцям, в наступному сезоні в БК «Запоріжжя» грати не буде.

Форвард-універсал Кіндалл Хілл вже став гравцем амбітного столичного клубу «Київ-Баскет», так само як і перспективний розігруючий Юрій Кондраков – у обох намічається дебют в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Новачок Суперліги Парі-Матч з чималеньким бюджетом СК «Прометей» із Кам’янського не поскупився в торгах за ще одного унікального американського баскетболіста з клубу «Запоріжжя» – захисника Маліка Трента. А улюбленець вболівальників Майкл Холтон гратиме в наступному сезоні у Франції.

То ж команда у новому сезоні серйозно оновиться і керівництву БК «Запоріжжя» та тренерському штабу на чолі з Валерієм Плехановим знову прийдеться її будувати майже з «нуля».

Колишній капітан клубу Станіслав Овдєєнко на мажорній ноті завершив кар’єру гравця і відтепер працюватиме у тренерському штабі БК “Запоріжжя”. Дуже тішить той факт, що вдалося зберегти українських лідерів команди – Андрія Мироненка та Володимира Шевченка. Залишаються у команді Антон Буц та Яків Титов.

– Також ми взяли двох молодих гравців – Іллю Нємцу і Івана Міхеєва. Вони досить перспективні і сформовані гравці, та долучалися до лав молодіжної збірної України. Ми сподіваємося, що в ході підготовки і протягом сезону вони втягнуться і будуть виконувати роль основних гравців на рівні команди Суперліги. Крім того, ми вже підписали двох легіонерів. В наших планах підписати ще одного або двох, в залежності від того, візьмемо ще одного українця чи ні, – розповів президент БК «Запоріжжя» Віктор Стельмаков.

Новий чемпіонат знову обіцяє бути цікавим та непередбачуваним. Клуби-лідери проводять серйозну ротацію, в Україну знову їдуть якісні легіонери. Тож БК «Запоріжжя» так само спробує втрутитися у медальні перегони.

Вісім із дев’яти клубів Суперліги вже внесли першу частину заявочного внеску на сезон. Не виконав ці умови харківський “Політехнік”, тому команду не допустили до змагань у Суперлізі. Для того, щоб БК “Запоріжжя” у майбутньому не повторив долю харківського клубу, керівництво запоріжців скликає прес-конференцію, де розкаже про проблеми з наповненням бюджету клубу та перспективи розвитку баскетболу у нашому місті. Журналістів та всіх небайдужих до майбутнього запорізького баскетболу БК «Запоріжжя» запрошує до конференц-зали ПС «Юність» 7 серпня о 12:00.

ФБУ