Черній: у Миколаєва ще будуть поповнення

02-08-2019, 12:57

Напередодні МБК Миколаїв розпочав підготовку до нового баскетбольного сезону.

Про початок роботи та найближчі плани клубній прес-службі розповів головний тренер Миколаєва Віталій Черній.

– Хто приїхав із зайвою вагою? Ніхто. Всі приїхали в хороших кондиціях. Ми регулярно зідзвонювалися з гравцями, коригували підготовку під час літньої перерви. Усі поставилися до цього професіонально. Наше завдання не тримати гравців в оптимальних кондиціях зараз, а вивести їх до них на початок сезону.

План підготовки досить інтенсивний і різноманітний. Зараз на черзі збір в Болгарії, де основний акцент буде зроблений на фізичні кондиції плюс техніко-тактичні дані. Потім повертаємося до Миколаєва, на тлі навантажень ми повинні вийти до першого турніру в Миколаєві, що не означає, що ми будемо грати абияк. Після цього турніру ми вирушаємо на низку контрольних поєдинків в Литву, відразу після яких нас чекає турнір в Кам’янському.

Півтора тижні, які залишаться до початку чемпіонату, – час фінального шліфування необхідних компонентів.

У нас поповнення в тренерському штабі: Терренс Мерфі – американський тренер, якого я досить довго знаю, в тому числі по спільній роботі в збірній. Професіонал до мозку кісток. Його бачення розвитку баскетболу в нашій команді мені імпонує – ми повинні добре доповнювати один одного.

Спеціалізація Терренса? В першу чергу, індивідуальна робота, в основному, з «маленькими», скаутинг спільно з Володимиром Романовичем, будуть свої завдання у нього і в грі.

Підписання Максима Луценка? Я підбираю гравців під модель, яку ми будуємо в МБК Миколаїв. Максима ми знаємо як хорошого шутера, хорошого захисника. Максим відгукнувся на моє запрошення, за що я йому вдячний. За подальшої комплектації подробиць розкрити не можу, але однозначно склад який був на тренуванні – не фінальний, буде доповнення.

ФБУ