“Десна” на виїзді розгромила “Олександрію”

24-08-2019, 21:21

Після двох поразок на старті чемпіонату, підопічні Володимира Шарана здобули дві перемоги в наступних турах і, напевно, розраховували взяти ще три очки в домашньому поєдинку з чернігівською «Десною».

На самому початку другої половини зустрічі на 48-й хвилині після виконання стандарту біля воріт «Олександрії» знову нагадав про себе арбітр Іван Бондар. Тепер вже він визначив порушення з боку Дениса Мірошниченко проти Артема Фаворова. Захисник господарів поля отримав другу жовту картку, яка, природно, перетворилася в червону, а пенальті чітко реалізував брат потерпілого Денис Фаворов.

Опинившись у більшості, гості на 53-й хвилині могли подвоїти свою перевагу, але Максим Дегтярьов після відмінної передачі зліва від Ореста Кузик головою влучив м’ячем у штангу.

Надалі «Десна» більше володіла перевагою і на 69-й хвилині Орест Кузик, вибігши один на один з Юрієм Паньківим, чітко реалізував свій момент, збільшивши рахунок на табло до 0:2. А на останній хвилині матчу Олександр Філіппов, який вийшов на замін, зробив «слаломний» прохід до лінії штрафного майданчика «Олександрії» і з лівої ноги завдав ще одного разючого удару по воротах суперників – 0:3.

Що ж до господарів поля, то вони, в основному, покладалися на стандартні положення (кутові, штрафні), але жодний з них так і не привів до гольової ситуації.

В підсумку «Десна» впевнено досягла виїзної перемоги (причому в четвертий раз поспіль чернігівські футболісти залишили свої ворота у недоторканності) і вийшла на друге місце в турнірній таблиці української Прем’єр-Ліги.

«Олександрія» – «Десна» – 0:3 (0^0) (Денис Фаворов (50, з пенальті), Орест Кузик (69), Олександр Філіппов (90))

«Олександрія»: Юрій Паньків – Валерій Лучкевич (Тимур Стецьков, 78), Каспарс Дубра, Антон Шендрик, Денис Мірошниченко – Євген Протасов (Гліб Бухал, 52), Євген Банада, Дмитро Гречишкін, Максим Третьяков – Артем Сітало, Денис Безбородько (Дмитро Шастал, 56)

«Десна»: Євген Паст – Денис Фаворов, Андрій Гітченко, Максим Імереков, Андрій Мостовий – Владислав Огиря, Андрій Богданов (Андрій Домбровський, 80) – Владислав Калитвинцев (Юхим Конопля, 89), Артем Фаворов, Орест Кузик – Максим Дегтярьов (Олександр Філіппов, 68)

Попередження: Денис Мірошниченко (16), Валерій Лучкевич (31), Євген Банада (42), Дмитро Шастал (89) – Денис Фаворов (33), Андрій Богданов (45+1), Максим Імереков (83)

Вилучення: Денис Мірошниченко (48, друге попередження)