Севідов: кому заважає моя кар’єра?

01-08-2019, 21:13

Ось уже більше двох років тягнеться історія щодо так званого договірного матчу “Іллічівець” – “Гірник-Спорт”, який відбувся в 2016-му році в рамках 19-го туру Першої ліги сезону 2016/2017. КДК УАФ все ще не поставив крапку в цій справі, а в деяких футбольних передачах і ЗМІ прозвучала інформація, що Олександр Севідов буде довічно відлучений від футболу. Ми вирішили дізнатися, чи так це, чи є вердикт, чи справа все ще в стадії розгляду, у самого фігуранта, колишнього головного тренера “Іллічівця” Олександра Севідова.

– Пане Олександре, в одній з футбольних передач прозвучало, що Севідов буде довічно усунений від футболу. А ще є коментарі голови Комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранки про вашу причетність до договірного матчу. Ви вже отримали на руки рішення КДК щодо вашої вини? Всі так впевнено “сурмлять” про це на всю країну.

– Це недостовірна інформація, так як ніяких рішень КДК не виносив. І те, що ця маячня звучить з екранів телевізора – це неправда. І це дуже засмутило мене, цей негатив впливає на мою кар’єру, і звинувачення на мою адресу безпідставні. Навіть не можу уявити, кому це вигідно, кому заважає моя кар’єра, і хто хоче її перервати. А що відбувається насправді, можу сказати наступне. Зараз проходять засідання КДК і рішення ще не винесено. Мій адвокат радить не давати ніяких коментарів. Він сподівається на професіоналізм членів КДК і юристів. Також сподіваюся на це і я. Все, що говориться в ЗМІ – це брехня. Севідова ніхто не звинувачує ні в договірних матчах, ні в участі в них. Комусь сильно хочеться, щоб саме так звучало. Мені намагаються кинути звинувачення в тому, що я “нібито” до гри знав про характер “договірного” матчу “Іллічівець” – “Гірник-Спорт”, і не повідомив про це куди треба. Через це страждає моя кар’єра.

У мене було досить багато варіантів продовження роботи, але всі чекають закінчення цього процесу. Я сам з нетерпінням чекаю фінішу історії, яка вже триває більше двох років. І це свавілля, яке Баранка “творить” проти мене, повинне швидше припинитися. Як він уміє фальсифікувати справи, я особисто своїми очима бачив оригінали документів, які отримав “Олімпік”. Там нахабна фальсифікація всіх результатів так званої “перевірки” в справі клубу. Баранка пішов на явну фальсифікацію, підписавшись за членів комісії, що вони переглянули матч U-19 “Олімпік” – “Динамо”, визнавши його договірним. Коли почали розбиратися, з’ясувалося, що ніхто з них в очі не бачив цього поєдинку, і ніхто не підписував документу. Але ж комісія отримує чималі гроші за свою роботу. І мені не хочеться, щоб стосовно мене в ЗМІ маніпулювали думкою громадськості, в справі, де нічого ще не доведено. Також Баранка намагався “приліпити” мені справу відносно “Сум”. Рішення щодо ФК “Суми” вже винесено, але ніхто переді мною досі не вибачився. А так голосно все звучало. Пройде час, все вляжеться і, може бути, подам в суд на цих людей, які завдали шкоди моїй репутації. Але це буде потім. А зараз з нетерпінням чекаємо рішення.

– І які будуть ваші подальші дії, якщо КДК раптом вирішить зробити вас винним? Потрібно бути до всього готовим.

– Сподіваюся на справедливе рішення від КДК, якщо нічого не захочуть “придумати”. А якщо вердикт КДК мене не влаштує, буду подавати апеляцію. Якщо і там залишать таке ж рішення – наступний крок в CАS (спортивний арбітражний суд). Також не виключаю можливості звернутися до Цивільного суду, тому що у кожного громадянина на це є конституційне право. Оголосити на всю країну, що Севідова довічно дискваліфікували, а рішення ще немає, значить, люди за це повинні нести відповідальність. Все роблю по закону. Я дуже сподіваюся, що настали часи, коли будуть прийматися не політичні рішення, а все по букві закону з фактами і доказами.

– Думаю, за два роки, якщо б були докази вашої вини, то вони пред’явили б їх всій громадськості.

– Уже не секрет, що вони використовують свідчення якогось аноніма, без імені і прізвища. Вони шукають, шукають, і ніяк не можуть знайти. За їхньою логікою виходить, що я “нібито” домовився про виграш і купив гру. Команда виграла, і що мені потрібно було звинуватити їх в цьому?

– Навіть при всьому цьому галасу, останнім місцем вашої роботи значиться болгарська “Верея”. Але співпраця виявилося дуже короткою. Може, причина в тому, що до вас “підвищена” увага?

– І тут Баранка говорив неправду. “Олександр Севідов в даний момент тренує болгарський клуб “Верея”, власник клубу, такий собі Ерік Мао – король договірних матчів. Останнім часом ця команда дивним чином стала пов’язана з букмекерським бізнесом. Звичайно, я не можу звинувачувати в цьому саме Севідова, але “Верея” – частина нечистих схем“.

Правда, він не знав, що я вже як місяць не працював в команді. Йому так хотілося в черговий раз вилити бруд на мене, що навіть не поцікавився, чи працюю я в команді. А запросили мене, щоб врятувати клуб від вильоту з вищої ліги. І це завдання було вирішуване. Запросив футболістів, почали грати, і тут за півтора місяці до закінчення чемпіонату президент оголошує, що нікому платити нічого не буде, команда йому не потрібна, зробить все, щоб клуб опустили в третю любительську лігу, тобто перетворював її в банкрута. І тоді ніхто його не змусить платити борги. Мені це нагадало Україну, де так само вчиняли з клубами. Природно, гравці почали роз’їжджатися, ніхто безкоштовно грати не буде. З такими умовами і мені довелося виїхати. “Верея” – єдина команда в моїй кар’єрі, яка не отримала екіпіровку на сезон. Ні тренери, ні футболісти її не дочекалися, тренуючись хто в будь-чому.

Всьому є межа і моє терпіння не безмежне. Я дуже чекаю рішення КДК, сподіваюся, що воно буде справедливим і законним.

ua-football.com