Львів вдома програв донецькому Олімпіку

22-09-2019, 20:22

Володимир Мазяр, як і передбачалося, не став повністю переінакшувати склад. Навіть звичка кожен тур робити воротарську рокіровку, що залишилася ще від минулого тренерського штабу, нікуди не поділася. Цього разу місце на останньому рубежі зайняв Сарнавський. Склад гостей передбачити було ще простіше. Деякі питання були хіба що по центру оборони. В результаті з перших хвилин з’явилися Гришко, який повернувся після дискваліфікації, а пару йому склав Лук’янчук.

Початок матчу повністю виправдовув поточне турнірне становище команд. М’ячем володіли то ті, то інші, загострювати ж не поспішав ніхто. Лише до середини тайму деяка активність в атаці стала проглядатися. Причому почин поклали гості. Матар вийшов на перспективну позицію, але переграти Сарнавського не зумів. Незабаром небезпечно над поперечиною вистрілив Ксьонз. Львів’яни на це все знайшлися чим відповісти. Успіх міг принести стандарт, однак зі спробою Педро блискуче впорався Кринський.

Ближче до кінця тайму гості знову активізувалися. “Олімпійці” і м’ячем володіли частіше, і взагалі виглядали живіше команди Мазяра. Активним був Тейшейра. З моментами теж дещо почало складатися. В одному з епізодів після удару Імері і відскоку м’яча від захисника просто зобов’язаний був забивати Цимбалюк. Сарнавський знову був чудовий. А перед свистком на перерву господарі і зовсім залишилися в меншості. Гончар незрозуміло навіщо сфолив у власному штрафному майданчику і відправився достроково відпочивати. Пенальті викликався виконувати Матар, але послав м’яч повз ворота.

Після перерви гості продовжили домінувати. Правда, частенько донеччани збивалися на банальні навіси в сторону Матара. Обох наставників така картина не могла влаштовувати, і заміни пішли одна за одною. Ось тільки темп гри не ріс, і на тлі практично порожніх трибун все виглядало дуже сумно. Хіба що музичний супровід по ходу матчу і розсип жовтих карток хоч якось позначали життя на “Україні”.

Розв’язка відбулася в ендшпілі. Вийшовший на заміну Насонов на рівному місці збив суперника, і арбітр вдруге вказав на точку. Цього разу пенальті виконав Політило, і досвідчений хавбек чітко розвів м’яч і голкіпера по різних кутах. У час, що залишився гості спокійно контролювали ситуацію і довели справу до логічної перемоги. Першої для себе в нинішньому чемпіонаті.

Українська Прем’єр-ліга. 8-й тур
21 вересня. Львів. “Україна”
Арбітр – Дмитро Кутаков (Київська область)
“Львів” – “Олімпік” Донецьк 0:1
Гол: Політило 80 – з пенальті (0:1)
Львів: Сарнавський – Гончар, Борзенко, Братков, Люлька (Насонов 76) – Сабіно, Мартан – Педро, Альваро, Шина (Квасний 46) – Ренан (Пернамбуко 61)
Олімпік: Кринський – Ксьонз, Гришко, Лук’янчук, Е. Пасіч – Цимбалюк, Завійський (Фабіньо 59) – Імері (Г. Пасіч 70), Політило, Тейшейра – Матар (Чарльз 81)
На 45-й хвилині Матар не реалізував пенальті (мимо)
Вилучення: Гончар 45
ua-football.com