Стартував розіграш Кубка Прометея

19-09-2019, 20:21

Поступаючись у ході третьої чверті “-18”, запорізький клуб був близьким до блискавичного камбеку в першій грі Кубку “Прометея”.

Стартова гра на Кубку “Прометея” у Кам’янському вдалася. Гості турніру – “Запоріжжя” (награє командні взаємодії майже з нуля) та “Миколаїв” (майже повністю зберіг минулорічний склад) видали драматичний матч, де остання хвилина могла перевернути все з ніг на голову.

Більшу частину поєдинку МБК “Миколаїв” вів у рахунку. Пропустивши дальній кидок від Володимира Шевченка і штрафні від Дейонте Сіммонса, “корабели” спочатку опинилися у ролі наздоганяючих. Однак миттєвий ривок у відповідь 8:0, ідейними натхненниками якого стали Сергій Приймак і Віталій Зотов, змінив ситуацію з точністю до навпаки. “Миколаїв” чітко знав свої сильні сторони і використовував їх, що призвело до нарощування відриву впродовж другої чверті. Команда Віталія Чернія отримала максимальну перевагу – 44:26. Тайм-аут трохи “освіжив” запоріжців, які скоротили різницю до 13 очок ще до великої перерви.

Команда Валерія Плеханова продовжує працювати над зіграністю оновленого колективу, але навіть у важкій ситуації запоріжці знайшли в собі силу аби перевернути гру. Першою ластівкою став ривок на старті третьої чверті, коли “-12” швидко трансформувалися у “-6”. Миколаївці зуміли знову включити дальню артилерію і повернути собі гандикап, який після третього влучання з периметру від Максима Луценка досяг нового максимуму “+18”.

Але й такий разючий удар БК “Запоріжжя” витримав. Протягом останньої чверті підопічні Валерія Плеханова не просто повернулися у гру, а могли навіть і перемогти. Серія дальніх влучань від Столлворта, Кожем’якіна, Шевченка і Рендольфа наблизила запоріжців фактично впритул до суперника. В останню хвилину команди увійшли за рахунку 83:81 на користь МБК “Миколаїв”. Лью Столлворт вирівняв становище, після чого Віталій Зотов реалізував два штрафні. Остання атака могла “Запоріжжю” навіть принести перемогу, але необхідного влучання не сталося. 85:83 – “Миколаїв” здобуває першу перемогу на Кубку “Прометея”.

Завтрашній матч БК “Запоріжжя” проведе так само о 15:45 з “Харківськими Соколами”.

БК “Запоріжжя” – МБК “Миколаїв” 83:85 (20:24, 14:22, 23:24, 26:15)

Офіційний сайт БК “Запоріжжя”