Бебешко: головні завдання збірна Україна виконала

29-10-2019, 17:49

Головний тренер збірної України Сергій Бебешко підбив підсумки двох контрольних матчів українців в гостях проти збірної Тунісу.

Наша команда в рамках підготовки до Євро-2020 зібралась на базі в Конча-Заспі 21 жовтня, а вже 23-го числа вирушила до туніського міста Хаммамета на спаринги з чемпіонами Африки. Туніс виграв цей титул у 2018-му році, а на початку 2020 спробує захистити титул, на чемпіонаті континенту, що пройде в Тунісі. Збірна України поступилась в обох іграх (20:25 та 27:29), хоча була близькою до успіху у другому матчі. З точки зору підготовки до головного старту – Євро-2020 – наша команда, за словами головного тренера, завдання виконала.

Сергій Бебешко, головний тренер збірної України: «Матчі виявились непростими. Як ми і розраховували, збірна Тунісу грала у повному складі. У першому матчі ми зіграли дещо невдало. У нас був важкий переліт і ми тренувались дуже мало. Але найголовніше, що в цьому матчі ми задіяли всіх гравців, окрім Деревянкіна. Непогано виглядав Шевельов після тривалої відсутності у збірній. Цією грою я залишився незадоволеним, але для того ми і граємо товариські матчі, щоб зростати. А зростати можна тільки граючи із сильними командами. Туніс серед таких. Гадаю, вони зараз можуть увійти у десятку найкращих команд світу».

«Другий матч ми провели набагато краще. І, думаю, цим матчем можна бути задоволеним. Ми могли перемогти. Але стояло завдання награвати наші зв’язки у захисті. В центрі оборони у нас захищались Ільченкота Остроушко. На правом півсередньому ми використовували правшу. Онуфрієнкана сьогодні травмований і не відомо, чи зможе він нам допомогти на чемпіонаті Європи, тому ми вже зараз маємо думати про те, що, можливо, нам доведеться знайти заміну. Сподіваюсь, все буде добре і Онуфрієнко зіграє, але потрібно бути готовими до всього і ми шукаємо варіанти. Три воротарі зіграли непогано. У першій грі Комок и Терехов показали дуже хороший відсоток відбитих кидків. У другому матчі 40 хвилин відстояв Деревянкін і також зіграв доволі непогано.

У другому матчі ми награвали захист 5-1. Вже на 10-й хвилині червону картку отримав Дмитро Дорощук, що додало проблем, ускладнило наш захист, оскільки я планую його центральним захисником при обороні 5-1. Довелось перелаштуватись. Перший тайм ми виграли (14:10). У другому таймі ми були попереду до 15-ї хвилини. Але червону картку отримав Олександр Шевельов і ми залишились майже без центральних захисників. Знову довелось перелаштовуватись. Хоча в цьому є і позитивний момент  – більше часу зіграв Ільченко.

Гурковський зазнав травми пальця буквально на 5-й хвилині другого матчу і не зумів продовжити гру. В кінці гри ми втратили ще одного гравця, коли червону картку отримав Акіменко. Виконуючі семиметровий, він влучив у голову воротареві. На мій погляд, там все ж не було підстав для червоної картки. Але ми грали на виїзді і знали, що нас буде очікувати».

«Ці ігри допоможуть нам в роботі, ми готуємося до чемпіонату Європи. Я задоволений, що нам вдалось прихати сюди, зіграти з такою сильною збірною. Всі гравці бились, не було жодного, хто сприймав ці ігри, як товариські. Тому, гадаю, той короткий час, що ми були разом, ми використали із максимальною користю.

Завдання, які ми ставили на ці два матчі, були виконані. Нам не вдалось виграти, але це було б дуже важко зробити в Тунісі, зважаючи на те, скільки було навколо цих ігор ажіотажу, уваги преси. Туніс готується до домашнього Кубку Африки. Ми особливо не засмутились. Головне – ми маємо виправляти свої помилки і готуватись до чемпіонату Європи у січні».

Наступного разу збірна України збереться в грудні для завершального етапу підготовки до чемпіонату Європи-2020 року, який стартує 9 січня. Команда Сергія Бебешка матчі першої групової стадії проведе у Відні, де її суперниками стануть Австрія, Північна Македонія та Чехія.

Україна на першій груповій стадії Євро-2020

Група «В». Відень (Австрія)

10 січня. Північна Македонія – Україна

12 січня. Австрія – Україна

14 січня. Україна – Чехія

Дві найкращі команди вийдуть з групи

24 жовтня. Туніс – Україна 25:20 (12:9)

Склад збірної України

Воротарі: Антон ДЕРЕВЯНКІН – ZTR, Геннадій КОМОК – «МОТОР», Антон ТЕРЕХОВ – «Погонь» (Польща)

Польові гравці: Павло ГУРКОВСЬКИЙ, Захар ДЕНИСОВ, Владислав ДОНЦОВ, Дмитро ДОРОЩУК, Станіслав ЖУКОВ, Артем КОЗАКЕВИЧ, Юрій КУБАТКО, Владислав ПАРОВИНЧАК (всі -«МОТОР»), Андрій АКІМЕНКО, Дмитро ІЛЬЧЕНКО, Олександр ТІЛЬТЕ (всі – ZTR), Максим КАРАМИШЕВ «Васлуй» (Румунія), Євген ЖУК, Олександр КИРИЛЕНКО (обидва – «Пєрмскіє мєдвєді» (Росія), Олександр ШЕВЕЛЬОВ, Владислав ОСТРОУШКО (обидва – «Єврофарм Работнік» (Македонія), Сергій ОРЛОВСЬКИЙ (ГК «Гомель» (Білорусь).

Сергій БЕБЕШКО – головний тренер

Микола СТЕПАНЕЦЬ – тренер

Олександр ФУРМАНЕЦЬ – лікар

Федерація гандболу України