Косенко: шкода, що не з першого місця вийшли

28-10-2019, 18:17
Наставник збірної України Олександр Косенко підбив підсумки виступу команди в основному раунді європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020 та розповів про її подальші плани.

– Підбийте підсумки виступу команди в основному раунді європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020.
– Ми вийшли до елітного раунду. Звичайно, шкода, що не з першого місця. Будемо очікувати на жеребкування.
– Протягом цих трьох зустрічей Вас здивував хтось з суперників?
– Ми готувалися до матчів, тому знали чого очікувати від кожного з суперників. Жодних труднощів у поєдинках проти збірних Косова та Північної Македонії ми не мали. Натомість, Словенія – досить непогана, міцна команда. Вважаю, що нічия була закономірним результатом у протистоянні з цим суперником.
– Чого не вистачило, аби здолати словенців в очній зустрічі, яка, фактично, вирішувала остаточний розподіл місць у групі?
– У протистоянні з рівним суперником все може вирішити один мікроепізод. За рахунку 2:1 ми мали нагоди, аби забивати втретє та здобути перемогу у цьому матчі. Саме ось такі мікроепізоди та виконавська майстерність можуть схилити шальки терезів на твою користь у нічийному матчі. Ми очікували саме на складний поєдинок з гідним суперником. Звичайно, наша команда розраховувала на 3 очки. Однак, у підсумку були змушені задовольнитися нічийним результатом.
– Після перемоги над збірною Північної Македонії з рахунком 5:1 Ви мали підозру, що словенці можуть забити збірній Косова потрібну кількість голів для того, аби фінішувати першими?
– Особливо про це не думали. Просто спостерігали за перебігом подій у матчі.
– Впродовж турніру Ви постійно проводили ротацію у четвірках. Чи задоволені ефектом від таких рішень?
– На це питання може відповісти перебіг матчів. Такі зміни давали нам більше свіжості. Неодноразово саме виконавцям, які не виходили у першим двох четвірках, вдавалося забивати та пожвавлювати гру.
– Як збірна готуватиметься до елітного раунду?
– У грудні є вікно УЄФА, однак, із суперником ми поки що не визначилися. Маємо декілька варіантів, але про те, з ким гратиме збірна України стане відомо трохи пізніше.
– 7-го листопада відбудеться жеребкування елітного раунду. З ким хотілося б зіграти у рамках цієї стадії?
– Від мене мало що залежить у процедурі жеребкування. Чекатимемо на суперників, з якими будемо грати в одній групі та ретельно готуватимемося до очних матчів проти кожного з них.