Родрігес: скрізь є вороже налаштовані люди

30-10-2019, 09:05

Гравець київського Динамо Жерсон Родрігес розповів про свої виступи за збірну Люксембургу та вболівальників Динамо.

– Переїзд до різних країн тягне за собою мовний бар’єр…

– Намагаюся його долати. Говорюфранцузькою, люксембурзькою, англійською, німецькою, португальською. Зараз вивчаю російську та українську мови. Партнери по команді радять спочатку вивчити російську, потім українська даватиметься легше… Наступне інтерв’ю постараюся дати російською мовою (сміється).

– А читати?

– Іноді читаю книги, але не завжди дочитую їх до кінця (сміється). Улюблена книга – «50 відтінків сірого».

– Чим запам’ятався вам період життя в Люксембургу? Який там футбол?

– Я там довго не грав. Чемпіонат Люксембургу можна порівняти з аматорським. А ось рівень збірної Люксембургу стає вищим у порівнянні з минулими роками, але все одно нам ще працювати й працювати. Для успіху потрібні значні інвестиції.

– Гра збірної Люксембургу змінилася на краще з приходом Люка Хольця…

– Так, він професіонал. Учить мене нового – і я відповідаю йому своєю грою. Не завжди все виходить на полі, але Люк Хольц підтримує мене. Він прекрасна людина.

– Які ваші враження від нового клубу, тренувальної бази, уболівальників?

– Очевидно, що «Динамо» є клубом із великою історією й великими традиціями. Уболівальники команди, як на мене, досить жорсткі, фанатичні. Живуть грою свого клубу, і це дуже добре. Безумовно, це частина футболу, де є місце емоціям. Але коли згадати Японію, то там на поєдинки «Джубіло Івата», за яку я грав, приходило в середньому 60 тисяч глядачів. Ми виступали на заповненому стадіоні у всіх матчах. Клубна база «Динамо» хорошого рівня. Але це не найкраще, що я бачив у своєму житті. Грав у молдовському «Шерифі» з чудовою базою. Вона одна з найбільших у Європі. Там понад 20 полів і все в ідеальному стані. Це було відкриттям для мене.

– Що можете сказати про українців?

– Я дещо здивований. Доводилося стикатися з агресією. Можливо, це помічаю, бо до того жив у Японії. Там дуже спокійні, вдячні, інтелігентні, культурні люди. Але поступово звикаю. Думаю, скрізь є вороже налаштовані люди. Але, в цілому, можу сказати, що в українців не дуже м’який характер. Імовірно, це пов’язано з непростою історією України.

Офіційний сайт ФК “Динамо”