Верняєв: призові – фігня, головне – медалі виграти

08-10-2019, 14:33
26-річний український гімнаст Олег Верняєв підбив підсумки виступу на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики. Збірній України вдалося здобути командну ліцензію на Олімпіаду в Токіо. Українська команда зайняла 4-е місце кваліфікації, для потрапляння на Олімпійські ігри їй досить було увійти в топ-12. Крім того, Україна виступить в командному фіналі, куди потрапляють найкращі вісім команд кваліфікації.
«Напевно, це наш перший такий результат високий. До цього все йшло, тому що хлопці отримали неймовірно велике навантаження при підготовці. Мені було трохи важче, бо то вгору, то вниз з моїми болячками… Але все, що пов’язано з командними змаганнями… Ми сьогодні дали подумати багатьом з тих, хто не вірив в нас, хто ставив нас на 13-14 місце (посміхається) .
Я йшов зі своєю повною програмою. Просто фізично витривалості немає, мене трохи не вистачило, напевно. Спочатку на коні мене трясло. Трохи не вистачило. Другий стрибок завжди навмання стрибаю. Останній раз, здається, робив його в Катарі на чемпіонаті світу. А бруси… Так буває, не знаю, що сказати. Напевно, трохи перегорів, перехвилювався. Знову ж таки, все пов’язано з підготовкою. Як підготувався, так і виступив. 51% був на командую ліцензію, 49% — на особисті досягнення. Впоралися. Що вдіяти. Прийду, поплачу і буду готуватися на командний фінал (посміхається).
Кожного січня у мене операції. Якщо в цьому році нічого не станеться, будемо готуватися на Олімпіаду.
Призові? Призові — це фігня, головне — медалі виграти. Оцінюю свою поточну форму на 5-6 з 10. Це краще, ніж минулого року», — сказав Верняєв.