Яремчук: Україна у матчі з Португалією не фаворит

09-10-2019, 18:24

Збірна України в найближчих матчах відбору Євро-2020 зіграє проти Литви та Португалії, маючи шанси гарантувати собі вихід у фінальну частину чемпіонату Європи.

Форвард Роман Яремчук поділився думкою про найближчі зустрічі.

— У виїзному матчі з Литвою для нас все склалося візуально легко — забили швидкий м’яч, переважали суперника. Тепер граємо вдома й не на штучному газоні. Можна припустити, що складніше точно не буде?
— Литовці нас вивчили й знають наші сильні сторони, тому, можливо, матимуть іншу схему гри. Складно казати зараз, але, сподіваюся, прийде повний стадіон і дванадцятий гравець у Харкові буде для нас сильним натхненником і пожене вперед. А ми, як завжди вдома, покажемо якісну гру й досягнемо максимального результату. Необхідно брати три очки й рухатися далі.

— От відверто — тобі вдається зараз думати лише про Литву, а Португалія буде займати твоє сумління аж з 12 жовтня?
— Лише так і не інакше. Тепер ми маємо думати суто про Литву. Не дай Боже, невдалий результат — буде погано всій країні! Як ми можемо думати про другу гру, якщо ще не провели першу? Готуємося на Литву.

Що стосується збірної Португалії — це чемпіон Європи. Фаворити — це їхній статус. Так, ми в гарній вони формі, але фаворитами є португальці.

— Що скажеш про Кріштану Роналду? Копіюєш його у грі?
— Це виконавець зовсім іншого гатунку і, звісно, треба брати в нього найкраще: дивитися, як він грає, й вчитися. Однак копіювати, намагаючись зробити «як Криштіану» — велика помилка. Слід мати свій стиль та власну думку й брати найкраще у кращих людей.

У Лісабоні нам було складно грати — на чужому стадіоні й за підтримки фанів суперника. Тепер же, сподіваюся, наші вболівальники створять таку атмосферу, що складно буде вже португальцям.

 Українська асоціація футболу