Кондусь: для Бельгії ми теж не подарунок

12-11-2019, 21:56

Гравець збірної України Вікторія Кондусь розповіла про підготовку команди до старту у відбірному турнірі Чемпіонату Європи. 14 листопада команда, яку очолює Срджан Радулович, зіграє у Бельгії перший матч відбору зі збірною цієї країни. А вже 17 листопада у Харкові Україна прийме Португалію.

– Так, дійсно, зараз у збірній багато нових облич. Але всі амбітні, молоді гравці. Всі хочуть грати, всі хочуть показати себе, отримати більше ігрового часу. Наприклад влітку порівняно з більш досвідченими гравцями молоді дівчата мали небагато ігрового часу. Зараз в усіх є шанс показати себе. Настрій в усіх піднесений, в такому стані і поїдемо до Бельгії. Їдемо тільки за перемогою.

– Зараз у такому складі ви готові до матчу?
– Ми готові завжди. Не можна сказати, що ми їдемо програти. Так, команда Бельгії чи не найсерйозніший наш суперник у відбірному турнірі. Але ми теж не подарунок. Будемо робити усе, щоб виграти і показати якнайкращий результат.

– Як змінилися тренування з новим тренером?
– Граємо у швидкий баскетбол, усе в нас йде від захисту. Деякі комбінації залишилися (з минулих зборів – ред.). А так баскетбол 5х5 незмінний (посміхається – ред.).

– У матчах Жіночої суперліги накал пристрастей дещо нижчий, ніж очікує на вас у матчах за збірну. Чим компенсуватиме?
– Наш тренер Володимир Холопов добре налаштовує команду на матчі, то ж я за будь-яких суперників знаходжу мотивацію зіграти максимально корисно команді. Завжди є мотивація перемагати, дізнаватися щось нове для себе.

ФБУ