Михайленко: після матчу відчуваємо позитивні емоції

09-11-2019, 22:11

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко відповів на запитання клубної прес-служби після гостьового матчу проти «Десни» (1:1):

— В Чернігові нічиєю засмучені. Як реагують на цей результат у Дніпрі?
— Для нашої команди одне очко в сьогоднішньому матчі викликає, безумовно, позитивні емоції.
— Наскільки це набране очко допоможе команді подолати кризу?
— Наскільки це нам допоможе, ми подивимося у майбутньому, адже це покаже тільки час. Сьогодні нам важливо було не програти і набрати якісь очки. Саме тому ми сьогодні задоволені і одним набраним балом. Ця ситуація, безумовно, тисне на команду у психологічному плані. Це стосується і досвідчених футболістів, які навряд чи раніше у подібне потрапляли, і молоді, і нашого тренерського штабу. Тому ми всіма силами намагаємося вийти з цього становища, покращити нашу гру в усіх її фазах – і в нападі, і у захисті. Є поки що складності, але і є радість від того, що сьогодні хлопці багато терпіли, працювали, багато захищалися і були винагородженні за це вдачею.
— На тренуваннях ви вказуєте гравцям на ті ж помилки, яких вони потім припускаються у грі. З чим це пов’язано? Можливо хвилювання?
— Зараз у більшості футболістів є психологічна невпевненість. Ми бачимо, що вони бояться грати в пас, відкриватися, підлаштовуватися під партнера і тому спрощують гру. Скоріш за все, це пов’язано із молодістю, адже у нас велика кількість таких футболістів, для яких сезон в УПЛ є дебютним. Тому вони, можливо, і не витримують цей тиск та швидкості. Переконаний, що все це прийде через досвід пізніше, а для цього потрібен час. Проте, більш детальний аналіз цього приводу ми вже будемо робити у міжсезоння.

Прес-служба СК «Дніпро-1»