Шевченко: відповіді сьогодні я отримав дуже хороші

14-11-2019, 22:01

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції підбив підсумок товариського матчу з Естонією (1:0).

– Перш за все, хотів би подякувати вболівальникам за таку відмінну підтримку збірної України. Не чекав, що стадіон може заповнитися з такою швидкістю: за п’ять хвилин до початку гри половина трибун були порожніми. Незважаючи на будній день, незважаючи на холодну погоду, сьогодні, в результаті, був повний стадіон. Ще раз спасибі за підтримку! І за прийом теж.

– У зв’язку з чим ви не стали проводити в Запоріжжі передматчеве тренування?

– Зараз у хлопців дуже багато перельотів, і ми вважали, що надмірне навантаження для футболістів на благо не піде. Зараз розпал сезону, і важливо зайвий день провести спокійно. Перепрошую уболівальників, що нам довелося піти на такі заходи. Але в майбутньому ми обов’язково приїдемо до Запоріжжя трохи раніше і обов’язково проведемо тут тренування.

– Чи очікували ви такої віддачі від збірної Естонії? І як вдалося так здорово налаштувати своїх футболістів на товариський матч?

– Ми знали, що естонці будуть так грати – ця команда добре закривається, намагається перекривати зони. Важливо було забити перший м’яч. І ми створили досить моментів, щоб рахунок був зовсім іншим. Особливо, якщо говорити про перший тайм, коли ми повністю контролювали гри, створювали багато моментів, але не вистачало одного – реалізації.

Сьогодні було дуже важливо дати проявити себе хлопцям, які до цього менше за інших грали за збірну. І я цими футболістами залишився дуже задоволений. Особливо по першому тайму. Структура гри збереглася. За рахунок правильних перебудувань, доброго володіння м’ячем, перекладів гри з одного флангу на інший ми намагалися розхитати оборону суперника, створювали моменти, але підвела реалізація.

У другому таймі ми провели ще більше замін. Багато хлопців вперше зіграли за збірну України, але непогано влилися в гру команди. Звичайно, треба визнати, що з’явилася поспіх, нервозність… У кінцівці поєдинку ми повинні були зіграти трохи інакше, але і в такій ситуації створили моменти, забили м’яч. Вважаю, добилися заслуженої перемоги.

– Як оціните якість газону “Славутич-Арени”?

– З газоном все в порядку. Трохи жорсткуватий, але не більше того. У цьому відрізку сезону проходить багато матчів, велике навантаження випадає не тільки на футболістів, але і на футбольні поля. Але сьогодні претензій до газону у мене немає. Він трішечки жорсткуватий, але в іншому все супер. Якщо буде рішення, будемо раді знову тут зіграти. Важливо, щоб збірну України бачили в усіх регіонах країни.

– Чи отримали ви відповіді на питання, які вас турбували до матчу?

– Мене особливо нічого не хвилювало перед цією грою. Було цікаво побачити, як хлопці, які нечасто виступали за збірну України, зможуть адаптуватися до нашої структурі гри. Одна справа тренуватися, а інша справа зіграти, коли в своєму клубі ти граєш зовсім по іншій структурі. Важливо було все це побачити. У другому, повторюся, в нашій грі було не все так добре, ми діяли трохи авантюрно, але в цілому я задоволений розумінням хлопців того, що ми від них вимагаємо, розумінням того, за рахунок яких коштів ми повинні розкривати таку щільну оборону.

– Після сьогоднішнього матчу хтось з неосновних футболістів тепер отримає більше ігрового часу?

– Щоб отримувати ігровий час, треба конкурувати з нашими кращими футболістами. Ми повинні знати, на кого можна сподіватися. Відповіді сьогодні я отримав дуже хороші. Важливо, щоб хлопці зрозуміли що від них вимагають, як вони повинні грати. Зараз до нас приєднається Малиновський, подивимося в якому він знаходиться стані перед матчем з Сербією. Немає Зінченка, дискваліфікований Степаненко, травмований також Марлос – це наші провідні виконавці, які за два роки провели багато матчів у складі збірної України. Так що в Белграді у кого-то буде шанс обов’язково зіграти з абсолютно іншим суперником на зовсім іншому рівні.

– Яке завдання стоїть на матч із Сербією? Чи готовий буде зіграти в Белграді Кривцов?

– Кривцову ми сьогодні спеціально дали відпочити. З прицілом саме на матч із Сербією. Це ж стосується і ряду інших футболістів. Ми дуже серйозно налаштовуємося на майбутній матч, це принциповий суперник, хочемо в матчі з ним показати дуже хорошу гру.

dynamo.kiev.ua