Вукоєвич: «Динамо» нині набагато краще «Шахтаря»

06-11-2019, 02:52

Тренер збірної Хорватії U-20 і скаут «Динамо» Огнен Вукоєвич поділився думкою про майбутній матч ЛЧ між загребським «Динамо» і «Шахтарем».

«Я давно не грав в Україні, але я не пам’ятаю, щоб« Шахтар »потрапляв в таку кризову ситуацію. Упевнений, що вони психологічно стурбовані, адже звикли перемагати, досягати цілей, демонструвати силу.

У «Шахтаря» безумовно є проблеми з травмованими. Подивимося, як Луїш Каштру впорається з цією ситуацією. Схоже, що Хочолава замінить Кривцова, а Тете – Коноплянку.

У Кубку України проти «Динамо» Марлос грав в центрі, Коноплянка і Тайсон мали максимальну свободу, змінювалися флангами.

Але кияни скористалися рецептом від загребського «Динамо» – нейтралізували суперника високим пресингом і тиском, заслужено перемогли. Відчувалося відсутність Алана Патріка.

Думаю, «Шахтар» зіграє так само, як і в Харкові. «Шахтар» не вміє захищатися. У них в складі дуже багато бразильців, які не можуть змінити звичну філософію гри. «Шахтар» не може відійти і грати на контратаках, вони вважають за краще володіння і створення моментів за рахунок переваги.

Коли хтось не дає їм грати в контроль м’яча, починаються складності, вони починають нервувати і втрачати контроль над грою.

Також у гірників проблема з правим захисникам. Болбат – гравець не тієї якості, в матчі з «Динамо» він був одним з найслабших, його замінив Додо. Але хто б не грав, у них будуть проблеми проти Оршіча.

Пятов теж переживає непростий період. До того ж він завжди віддає перевагу розігрувати через захисників, а Матвієнко, Кривцов і Хочолава не мають достатнього спокою, щоб прийняти м’яч і почати атаку. Так що високий пресинг створить їм складності.

Загребське «Динамо» виглядає набагато краще «Шахтаря» зараз, але потрібно бути обережними, адже у гірників є досвідчені гравці, які можуть використовувати навіть найменший шанс», – сказав Вукоєвич.

«Шахтар» зустрінеться із загребським «Динамо» сьогодні, початок – о 22.00.

Трибуна