Юрченко: у Скрипника можна багато чому навчитися

09-11-2019, 08:15

Владлен Юрченко, колишній півзахисник Шахтаря і Байєра, який виступає зараз за Зорю, розповів чому вибрав луганський клуб і про інші варіанти продовження кар’єри.

«Були варіанти. З тієї ж Данії були. Команда хорошого рівня. Йде в трійці-четвірці. Але я вибрав Зорю. Попрацювати з таким тренером – не завжди вдається. Можна багато чому навчиться. Головне грати і показувати хороший результат. І додавати з кожним днем. Потім вже можна буде зробити висновок. Поле скрізь однакове і воно ніде не заважає прогресувати», – зазначив Юрченко в інтерв’ю Sport Arena TV.

Порівняв футболіст і чемпіонати Данії та Німеччини, а також пояснив, в чому відмінність Віктора Скрипника від багатьох українських фахівців.

«У Німеччині більше через м’яч грають. Більш технічні гравці. У чемпіонаті Данії футбол силовий, боротьба, всі біжать. Але якщо ти граєш в Данії, потім в багато країн відкрито шлях. У чому відмінність європейського футболу від українського? Дисципліна, напевно. І немає ніяких криків, змушувати когось. Все спокійно пояснюється і розповідається. І так всюди в Європі.

Коли я був в Україні, багато випадків знаю, коли тренер не міг нормально пояснити. Починають кричати, відбуваються якісь речі дивні. В Європі все нормально пояснять навіть в стресовій ситуації. Все буде більш-менш спокійно. І гравці самі розуміють, що не можна робити, а що можна. А у нас накрічат – і люди все одно не розуміють. Зараз в Зорі ми працюємо по цьому вектору. Всі все розуміють. Виходять на тренування і нікого не потрібно примушувати. Не хочеш – буде грати інший», – розповів Юрченко.