Денисов: коронавірус перемагає футбол

16-03-2020, 11:11

Ведучий програми «Великий футбол» Олександр Денисов розповів про те, як пандемія коронавірус впливає на футбол.

«УЄФА офіційно призупинив і Лігу чемпіонів, і Лігу Європи. Варто визнати, що коронавірус на даний момент перемагає футбол. Припинені національні першості в багатьох країнах, відразу у кількох футболістів і тренерів вже діагностовано коронавірус. 17 березня, у вівторок, УЄФА може ухвалити безпрецедентне рішення і зупинити всі національні чемпіонати і перенести терміни проведення Євро-2020.

Є кілька варіантів. Чемпіонати можуть бути дограні до червня. Уже ніхто не веде мову про те, що Євро пройде в термін, з урахуванням того, що відкриття чемпіонату Європи повинно було відбутися в Римі, де було заплановано проведення ще трьох матчів. Тепер це неможливо, з урахуванням того колапсу, який відбувається в Італії. Є невелика вірогідність, що Євро можуть перенести на грудень, але більша ймовірність, що перенесуть на літо 2021 року, що в цій ситуації виглядає цілком логічно», – сказав Денисов.

Доля Євро-2020 може бути вирішена на зборах УЄФА у вівторок, 17 березня. Розглядається можливість перенесення турніру на 2021 рік.