Лавриненко: своєю командою я залишився задоволений

11-03-2020, 19:22

Головний тренер “Інгульця” Сергій Лавриненко на післяматчевій прес-конференції підбив підсумок кубкового матчу з “міна” (1:1, 6:7 по пен.).

– Вітаю минайців з виходом у півфінал, бажаю їм дійти до фіналу. Цікава кубкова гра, моя думка – що її зіпсував арбітр свистками зайвими. Це не відмовка. Своєю командою я залишився задоволений. Ми більшу частину матчу провели у меншості, але слава Богу, що не було ВАРу, бо тоді не залишилося б футболістів на полі.

Це Кубок, потрібно вміти тримати нитки гри. Але це моя думка, нехай розбирається Комітет арбітрів. Але в цілому вболівальникам повинна була сподобатися гра. Важке поле, але була швидка гра, обидві команди витратили багато сил. А пенальті – це лотерея, комусь пощастило, комусь ні. Сконцентруємося на чемпіонаті.

Прозвучало питання про арбітраж

– Кожен дотик – це свисток. Я розумію, що футболіст може отримати травму і арбітр їх захищає, але це футбол, за це футболісти отримують зарплату. Що не атака – то свисток. Краще дати командам вияснити стосунки і не думати про те, що а раптом футболіст може отримати травму.

У нас завжди кубок славиться боротьбою, ми ж не можемо як іспанці обігравати по десять гравців і носити м’яч на носі. Ми хочемо грати як в Іспанії, і щоб футбол був як в Іспанії, але арбітраж – це наша біда. Якщо введуть ВАР – команди в Першій лізі не будуть догравати матчі через відсутність гравців.

– Перша ліга – це еталон сьогоднішнього футболу в Україні?

– У кожного свій еталон. Але ліга рівна, це факт. Немає прохідних матчів, кожен у кожного може відібрати очки. А якщо будуть такі матчі як сьогодні – то вболівальників буде ще більше. А треба ще прибрати зайві свистки і тоді буде краще. Тим більше, що для суддівства цей матч не був складним, не було підлості, була чоловіча боротьба. Як для весняного футболу – це був хороший рівень.

– Завдання в чемпіонаті – потрапляння в трійку?

– Завдання ніхто не відміняв. Будемо концентруватися, сподіваємося, що опустіє лазарет і будемо грати. Скоро знову сюди приїдемо. Вдячний хлопцям, що проявили характер, місяць не були вдома, з Туреччини одразу сюди. Бажаю удачі “Минаю” і дякую за гостинність.

ua-football.com