У Михайличенка є варіанти в середній лінії

10-03-2020, 16:50

Керівник ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко поділився очікуваннями від поєдинку «Динамо» з «Олександрією» в 1/4 фіналу Кубка України.

– Які ваші очікування від кубкового протистояння «Динамо» з «Олександрією»?
– Кубкова гра, та ще й на такій стадії, передбачає безкомпромісну боротьбу з кубковим характером зі своїм футбольним присмаком. Думаю, вболівальник повинен зрозуміти, що гра має бути цікавою й потрібно бути її співучасником.

– Поєдинок 22 туру можна назвати генеральною репетицією перед зустріччю в Кубку України?
– Ні, не назвав би. Це була гра чемпіонату України, кожна команда хотіла поліпшити своє турнірне становище перед іграми першої шістки, але ніхто не тримав у думках наступний матч. Був поєдинок чемпіонату України, і він відбувся, а матч Кубка – це вже зовсім інша історія.

– Що «Олександрія» може протиставити «Динамо»?
– «Олександрія» відзначається бойовим характером та відмінною функціональною готовністю. Свій потенціал команда показала у матчах Ліги Європи. Так, це команда без зірок. Але вона гідно виступила у складній групі Ліги Європи. Це додало футболістам упевненості в своїх силах. Згадайте, що після вилучення Довгого в поєдинку минулого тижня команда не відійшла назад, а намагалася знайти свій шанс у контргрі та навіть в якийсь момент перехопила ініціативу. Ще раз повторюся, що вболівальник повинен прийти та підтримати команду.

– Через дискваліфікацію не зможе зіграти Шепелєв – це серйозна втрата?
– На цій позиції вже грав Кадірі з перших хвилин. У Михайличенка є два-три варіанти, як скомпонувати середню лінію в центральній ланці. Шепелєв – один з лідерів гри середньої лінії, але і в «Олександрії» є втрати. Сьогодні не варто про це думати, у команд достатньо резерву, щоб скомпонувати склад.

– Хто виглядає краще на позиції центрфорварда – Соль або Русин?
– Русин після підписання контракту відповів, що конкуренція була, є й буде мотивацією, щоб гравець прогресував. Це хороший подразник і для Соля, і для Русина.

Матч 1/4 фіналу Кубка України «Динамо» — «Олександрія» відбудеться в середу, 11-го березня, о 19:30 за київським часом.

ФК Динамо Київ