Через п’ять років Інгулець буде у Лізі Європи

25-05-2020, 15:35

Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк заявив, що незабаром його команда вийде в Лігу Європи.

– Ви зайдіть до нас на сайт, де ми виступили з офіційним поясненням, чому «Інгулець» повинен займати 3-е місце в турнірній таблиці Першої ліги, а не 4-е, як зараз вказано на офіційному сайті ПФЛ. Але ми не хочемо таким чином заходити у Вищу лігу. Я хочу, щоб «Інгулець» за спортивним принципом грав у Прем’єр-лізі. Я за будь-який варіант, але лише б дограти сезон. Яким чином – не суть.

– На час карантину ви не урізали зарплати своїм футболістам?
– Ні на копійку.

– Якби ви дізналися, що ваш гравець замішаний в договірному матчі або здав матч, як би ви вчинили? І чи багато в нашому футболі договірних матчів?
– Наш футбол кишить договірними матчами, на жаль. Але моя команда в такі ігри не грає.

– Уявімо «Інгулець» в Прем’єр-Лізі. Які ваші амбіції? Через скільки років ви бачите «Інгулець» на міжнародній арені?
– Якщо ми виходимо в Прем’єр-лігу, я дам пограти перший рік пацанам, які заслужили це право. Я людина чесна і справедлива, якщо обіцяю, слово своє тримаю. Рубати шаблею і набирати більш сильних гравців, тому що це Вища ліга, не стану. Ми вже всім довели, що можемо грати на рівних з командами Прем’єр-ліги – «Карпатами», «Маріуполем», «Дніпром». Я дам шанс своїм хлопцям. Після закінчення першого кола прийму рішення, що робити далі. Але перший рік точно буде як пробний – завдання закріпитися, обжитися, обрости мохом. Мінімум через три, а максимум через п’ять років ви побачите «Інгулець» в Лізі Європи. Я в це свято вірю!

Kp.ua