Грати шістку в Першій лізі – це порушення регламенту

26-05-2020, 22:00

Український спортивний журналіст Ігор Циганик прокоментував скандальну ситуацію, пов’язану з можливим дограванням Першої ліги в іншому форматі, ніж передбачено регламентом:

«За моєю інформацією, «Минай», «Волинь» і «Рух» хочуть дограти Першу лігу, але лише у повному обсязі. Щоби команди вийшли і, згідно з календарем, згідно з графіком змагань, дограли всі матчі. Тоді не буде ніяких питань. Після буде підйом і виліт за результатами чемпіонату.

Ті команди, які не хочуть грати, можуть сказати: «ми знімаємося з чемпіонату», чи просто дві неявки і зняття клубу. Половину чемпіонату вже зіграли, тому далі за відсутності таких команд інші отримають просто +3 очки і все.

Я вважаю, що такий варіант найправильніший, і потім не буде ніяких розмов. Я взагалі здивований опитуванням ПФЛ, яке каже, що бере до уваги голоси команд, які пройшли атестацію. А інші команди у нас не існують?

«Рух», «Волинь» і «Минай» будуть догравати чемпіонат, якщо УАФ скаже догравати. Команди мають вийти на поле і виконати регламент, який наразі чинний. Є графік, є календар, і він має бути виконаний. Грати шістку – це порушення регламенту. І якщо когось це не влаштує, то можуть розпочатися суди, які ті клуби виграють, бо є регламент».

Циганик LIVE