Стадіон ФК «Минай» готовий до футболу

19-05-2020, 17:40

Стадіон «Минай» вже зараз готовий до повернення великого футболу. Хоч на арені і не вирувало активне футбольне життя, але сама вона знаходиться у належному стані.

Як розповів представник стадіону Денис Титчак, робітники постійно підтримували порядок – звісно, дотримуючись всіх необхідних норм аби мінінізувати ризики бути зараженим COVID-19. До слова, минулого тижня всі працівники стадіону склали тести на наявність коронавірусу і результати їх були негативними.

Вже зараз можна відмітити, що газон на стадіоні «Минай» у відмінному стані – траву систематично косили та належно доглядали навіть під час карантину. «Залишати газон без догляду ми не могли собі дозволити, – розповів він. – Тому він був постійно під наглядом. Це робота на свіжому повітрі плюс ми дотримувалися медичних рекомендацій і планували всю діяльність так аби не було скупчення людей». Пощастило і з погодою – цієї весни не було затяжних дощів та великої спеки. Вже зараз поле придатне для футбольних матчів.

На запасному –  з минулого тижня тренується основна команда.

Нагадаємо, що стадіон «Минай» – складне місце для всіх суперників. У нашої команди 12 поспіль домашніх матчів без поразок (з них 10 перемог у основний час та 1 у серії пенальті). Загалом, за два роки на професійному рівні «Минай» виграв 24 матчі із 30, які були проведені на рідному стадіоні.

Довідка: Стадіон «Минай» офіційно функціонує з 9 червня 2018-го року. На території два футбольні поля: розміром 105х68 (ігрове) та 98х50 (тренувальне). На наших полях встановлена автоматизована система поливу та дренаж. Є роздягальні, VIP-сектор, прес-центр – загалом всі необхідні атрибути для подібної споруди, де можна проводити футбольні матчі високого ґатунку. Також є  сучасне табло розміром 6 на 3 метрів. Стадіон «Минай» вміщає 1 312 вболівальників. Проте рекорд відвідуваності –  3 100 вболівальників (довелося встановлювати додаткові місця): це був матч 1/8 фіналу Кубку України з київським «Динамо» 31 жовтня 2018 року. В цьому сезоні стадіон «Минай» прийняв 10 матчів Першої ліги, 3 – Кубка України.