СК Прометей оголосив про створення жіночої команди

03-06-2020, 18:08

СК Прометей активно займається створенням жіночої баскетбольної команди.  Таку новину повідомив прес-службі червоно-білих президент клубу Володимир Дубинський.

– Кирило Вадимович подав нам нову ідею, і в наступному році спортивний клуб “Прометей” буде представлений в жіночій баскетбольній Суперлізі. З його подачі ми вважали за правильне, щоб він сконцентрувався на роботі спортивного директора і в цій якості допомагав жіночій команді, оскільки в жіночому баскетболі він абсолютний гуру (посміхається). Ми у свій час обговорювали і з президентом Федерації його авторитет у жіночому баскетболі дуже вагомий. Я думаю, що у перший рік команди у жіночому баскетболі їй необхідна буде його підтримка, досвід, знання і розуміння. Сподіваюся, що ми не підведем створюючі жіночу баскетбольну команду і “Прометей” буде гідно представлений в жіночому баскетболі, як і в чоловічому.

Можете більш детально розповісти про нове спортивне направлення: жіночий баскетбол? Чи є у команди головний тренер, чи підписанні гравці?  

– У команди вже є головний тренер, є шість підписаних гравців. Я б не хотів називати імен до 15 червня по абсолютно об’єктивним причинам. У нас є домовленість, що спочатку ми отримаємо офіційний дозвіл і лист Федерації баскетболу на участь в Суперлізі, а після цього будемо оголошувати про амбіції, тренерів, гравців. Можу сказати одне: це буде дуже цікава команда. Ми провели переговори, що Федерація дасть згоду і дозволить нам участь у Суперлізі і вже підписані певні контракти. Це будуть цікаві імена та прізвища. Думаю, що ми сколихнемо трохи Україну (посміхається). Ми дуже вдячні дівчатам за те, що вони погодилися. Це буде молода і потужна команда. Можна сказати так: гравці збірної України дали добро на участь у команді “Прометей”.

ФБУ