Берінчик може претендувати на титул Ломаченка

07-07-2020, 06:02

Президент Всесвітньої боксерської організації (WBO) Пако Валькарсель розповів, що планує незабаром визначити обов’язкового претендента для чинного чемпіона в легкій вазі українця Василя Ломаченка (14-1-0, 10 KO).

Для цього WBO призначить чи відбірковий бій, або міні-турнір. Серед претендентів на участь – українець Денис Беринчик (13-0, 7 КО).

“WBO розгляне питання про призначення обов’язкового претендента найближчим часом. Перші два або чотири вільних бійця в рейтингу візьмуть участь у відбіркових боях”, – сказав Валькарсель в коментарі BoxingScene.

Першим номером рейтингу є британець Лі Селбі, але у нього підписаний контракт з п’ятим номером рейтингу Джорджом Камбососом-молодшим у відбірковому бою IBF, тому обидва незабаром можуть покинути рейтинг WBO.

Друге місце в рейтингу займає американець Райан Гарсія, а третім йде ганець Еммануель Тагое. При цьому Гарсія повинен провести бій з Люком Кемпбеллом за тимчасовий титул WBC, правда, за інформацією джерела, переговори ще не почалися.

Якщо Гарсія вибере шлях по лінії WBC, то у відбірковому бою його повинен замінити четвертий номер рейтингу WBO Беринчик. Якщо ж WBO вирішить провести “турнір чотирьох”, то Денис Берінчик має всі шанси стати його учасником.