Каштру: матчі з «Динамо» завжди є дуже важливими

05-07-2020, 10:52

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру – щодо четвертої перемоги над «Динамо» в чемпіонаті, гри Болбата на лівому фланзі й дебюту Вітао.

– Луїше, як прокоментуєте дії дебютантів? Що сказали Трубіну після матчу?
– Для нас дуже важливо, аби молоді футболісти «Шахтаря» грали в таких матчах. Із «Динамо» складні поєдинки, і це гарний досвід для хлопців. Вони – майбутнє клубу, ми маємо їх готувати, і я вдоволений їхнім виступом.

– Першого ж сезону із «Шахтарем» ви здобуваєте чотири перемоги в чотирьох іграх з «Динамо». Наскільки для вас це важливо в такому принциповому протистоянні?
– Матчі з «Динамо» завжди є дуже важливими, в кожному разі це – класико. На такі поєдинки мотивовані й суперники, й ми. Насамперед для мене є важливими інтереси «Шахтаря» і моїх футболістів, а не особисто мої. Ми завжди, в усіх матчах Прем’єр-ліги та інших змагань були дуже мотивованими. Проте, звісно, зустрічі в чемпіонаті з такою командою, як «Динамо», завжди щось особливе. Усі чотири перемоги далися дуже складно, адже це міцний суперник. На щастя, нам вдавалося домагатися найкращого результату в матчах чемпіонату. На жаль, не вийшло в Кубку України. Однак головної мети ми досягли, і це сталося завдяки відмінному виступу наших футболістів в усіх поєдинках чемпіонату, включаючи чотири зустрічі з «Динамо».

– По перерві «Шахтар» дозволяв «Динамо» виконувати більше подач. Чому?
– Ми знали, що зі зміною позицій (а Вербич перейшов у центр нападу) суперник матиме більше подач і більше гравців у нашому штрафному. Тоді «Динамо» поступалося з рахунком 0:2. Це нормально, що вони здійснили такі зміни. У цій динаміці ми опустили Степаненка до центральних захисників, а Маркос Антоніо та Алан Патрік контролювали вхід до штрафного. Ми зробили це, однак, на жаль, не змогли все проконтролювати. Так само як не змогли уникати подач і нейтралізувати футболістів у нашому штрафному. Так сталося й тому, що суперник був добрим у цей момент, а ми – не надто ефективними.

– Болбат добре відіграв на позиції лівого захисника. Чи використовуватимете його одночасно з Додо й надалі?
– Болбат може грати як праворуч, так і ліворуч. Це гарна альтернатива, він гарний гравець. Так, ми використовуватимемо його так, як і Додо, Сіпріано й Вакулу. Ці хлопці можуть діяти на обох флангах в обороні. Випускатимемо їх, виходячи з того, як буде краще для команди.

– Як вам дебют Вітао?
– Ще один молодий гравець, якого ми готували до матчів. Завжди говорю, що випускаю футболістів, тільки коли відчуваю, що вони цілковито готові діставати свій час. Сьогодні це сталося з Вітао. Вирішили, що він готовий виступити в цьому поєдинку. Ми задоволені ним, як і геть усіма хлопцями. Вітаю команду з перемогою!

ФК Шахтар