Луческу – головний тренер ФК Динамо

23-07-2020, 15:38

Новим головним тренером футбольного клубу «Динамо» призначений відомий румунський фахівець Мірча Луческу.

Контракт укладено на два роки з опцією прологнації ще на рік.

Свою тренерську кар’єру Луческу розпочав у сезоні 1979/1980. З того часу він працював у більш ніж десяти клубах і національних збірних, ставши одним із найбільш титулованих тренерів у світі. Серед країн, у яких працював у якості тренера Луческу – Румунія, Італія, Туреччина, Україна. До слова, київський клуб – не перше «Динамо» у футбольній біографії румунського наставника. Свого часу він починав ігрову кар’єру в бухарестському «Динамо», яке згодом тренував.

Президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс:

– Хочу представити Мірчу Луческу, одного з найкращих тренерів у світі. Сподіваюся, що з приходом його тренерської команди відродяться переможні традиції київського «Динамо», він завоює багато титулів, і вболівальники будуть оцінювати Мірчу за його результатами. Успіхів йому, удачі! А всім, чим можу, я йому допоможу.

Головний тренер ФК «Динамо» (Київ) Мірча Луческу:

– По-перше, я скучив за Україною. Хотів повернутися в цю країну, де у мене були успішні результати. Тут у мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками. Я вдячний долі за те, що я прийшов до клубу з великими традиціями, талановитими футболістами. І я впевнений, що разом ми будемо плідно працювати. Я вірю в те, що моєю роботою тут будуть задоволені, так само як і тими результатами, яких я досягну на чолі «Динамо». Я вдячний за надану мені довіру президенту клубу, а також уболівальникам, які довіряють мені команду з такими великими традиціями.

ФК Динамо