Шахтар на виїзді переграв київське Динамо

04-07-2020, 21:35

Четверта, остання зустріч «Шахтаря» та «Динамо» в поточному чемпіонаті знову завершилася перемогою гірників, які обіграли біло-синіх і в трьох попередніх матчах турніру.

Незважаючи на те, що «Шахтар» оформив чемпіонський титул ще в позаминулому турі, поєдинок двох грандів українського футболу не втратив принципового значення. А для киян, які ведуть боротьбу за друге місце, результат був особливо важливий.

Водночас із різних причин стартові склади обох суперників були далекими від оптимальних. Зокрема, динамівці не могли розраховувати на Попова, Миколенка, Шабанова, Циганкова та Шепелєва, а в центрі оборони діяв Сирота, який уперше грав у Прем’єр-лізі. Донеччани ж залишилися без Хочолави, Тете та Коваленка, й у них теж був свій дебютант — бразилець Вітао. При цьому Марлос із Тайсоном розпочали гру в запасі.

У першому таймі, діючи розкуто та невимушено, помаранчево-чорні створювали гостроту, навіть не вмикаючи максимальних швидкостей. Рахунок було відкрито після помилки Сидорчука, який втратив м’яч під час виходу зі свого штрафного майданчика. Болбат із рикошетом пробив у стійку, а з відскоком пощастило Степаненку. 0:1. Другий гол оформив Коноплянка, який, отримавши пас від Соломона, у своєму стилі закрутив м’яч під саму стійку. Виникали можливості для ударів і в біло-синіх, але, наприклад, Сидорчук узагалі не влучив як слід по м’ячу, а Цітаішвілі замість того, щоб пробити по воротах, виконав передачу на партнера, яка призвела до офсайду.

Динамівці відіграли один м’яч на початку другого тайму. Воротар донеччан Трубін парирував удар Шапаренка перед собою, а на добиванні вдало зіграв Вербич. А потім Де Пена, скориставшись необачним виходом із воріт Трубіна, пробив повз нього після передачі з глибини від Сироти. 2:2.

Рівновага трималася недовго. Ледве вийшовши на заміну, Тайсон віддав гольову передачу на Алана Патріка. 2:3 — з таким рахунком кияни програли другий матч поспіль.

У складах обох суперників у грі взяли участь футболісти збірної України: динамівці Бойко, Сидорчук, Буяльський (вийшов на заміну на 84-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 64-й хвилині) та гірники Матвієнко, Болбат (жовта картка, замінений на 54-й хвилині), Степаненко (гол, жовта картка, замінений на 77-й хвилині), Коноплянка (гол, замінений на 77-й хвилині), Мораес (замінений на 77-й хвилині), Марлос (вийшов на заміну на 77-й хвилині).

«Динамо» — «Шахтар» — 2:3 (0:2)

Голи: Вербич (51), Де Пена (67) — Степаненко (31), Коноплянка (39), Алан Патрік (72).

Вилучений: Піварич (90+2, «Д»).

УАФ