Заховайло: Динамо – це банда розгодованих мажорів

03-07-2020, 17:56
Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло  поділився очікуваннями від поєдинку української Прем’єр-ліги «Динамо» – «Шахтар» і оцінив стан справ у київському клубі.

– Які у вас очікування напередодні українського класичного протистояння «Динамо» – «Шахтар»?

– Не скажу, що це вирішальний поєдинок, але він матиме величезне турнірне значення для «Динамо».  Мотивація буде з обох боків, попри те, що «Шахтар» уже став чемпіоном. Дербі – це завжди дербі. «Гірники» підходять з легким серцем до гри, а «Динамо» зараз стоїть на краю обриву. Ще не впало вниз, але вже на межі. Кияни розуміють, що у випадку поразки можна впасти на четверте місце, якщо «Зоря» і «Десна» здобудуть перемоги. Шанси тоді зрівняються настільки, що ситуація перетвориться в лотерею на призові місця.

Сподіваюся, що «Динамо» буде боротися, але не вірю зараз у перемогу над «Шахтарем».

– Гадаєте, для «Гірників» зараз важливо гідно зіграти з одвічним суперником?

– «Динамо» для «Шахтаря» – це подразник за будь-яких умов. Припускаю, що «Гірникам» пообіцяють преміальні, тож вони битимуться за бонуси. Зрозуміло, що для донеччан цей матч не має жодного турнірного значення. Тільки престиж. «Шахтар» – небідний клуб завдяки Рінату Леонідовичу, який грабує всю країну. Можливо, навіть подвійні преміальні запропонують футболістам.

– Суркіс же теж може піти на аналогічні заохочення.

– Я чужих грошей не збираюся рахувати. Про преміальні – це лише здогадки. Ми всі знаємо, що в «Шахтаря» усе простіше з фінансами, ніж у «Динамо». Не думаю, що в київському клубі є зайві гроші. Справа ж не лише в тому, чи будуть бонуси, а в тому, чи гравці їх узагалі заслуговують.

7 поразок і 55 очок за сезон – це не рівень «Динамо». Футболісти самі себе заганяють під критику вболівальників і журналістів, а потім ходять і ображаються, що на них усі «наїжджають». А «наїзди» заслужені!

– Хто найбільше заслужив на критику?

– Не хочу називати конкретних імен, але всі футболісти «Динамо» повинні задуматися над своєю грою. Мені, на жаль, здається (дуже хочу помилятися), що «Динамо» – це банда розгодованих мажорів. Хі-хі-ха-ха, татуювання, дівчата… Таке враження, що вони лише роблять вигляд, що в них є амбіції. Проте я їм не вірю. Повторюся, дуже хочу помилятися, але виглядає, що київські футболісти весело лежать у теплій ванні. Хоча на публіці показують, що все навпаки. Втім, у мене закрадаються сумніви. Це суто моя суб’єктивна думка. Можливо, я ображений на гравців… Якщо футболісти доведуть зворотне та дадуть результат, я заберу свої слова назад.

– Є шанси, що літом відбудуться серйозні кадрові зміни в «Динамо»?

– Неетично обговорювати рішення президента клубу. Почнемо з того, що «Динамо» – це приватна власність. Ігор Михайлович має право роби так, як вважає за потрібне. Голос уболівальників і спеціалістів у клубі чують, але він не впливає на ухвалення рішень. Лише створює тиск, але не більше того. Не хочу зараз давати поради. Тим паче, коли їх ніхто не просить.

Що вирішать у «Динамо» згодом, мене не дуже турбує. Мені цікаво, як ці рішення вплинуть на підсумковий результат. Карти роздали вже давно. Якщо команда виконає завдання, буде один сценарій, якщо не виконує – інший. Про це в інтерв’ю відкрито заявляє Ігор Суркіс. Нам йому підказувати не потрібно. Я, крім того, не даю поради безкоштовно.

bookmaker-ratings.com.ua