Шевчук: я б поставив Мірчі Луческу четвірку

20-03-2021, 11:14

Експерт телеканалів Футбол 1/2/3 В’ячеслав Шевчук розібрав поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому київське «Динамо» на виїзді програло іспанському «Вільярреалу» (0:2).

«Що стосується стартового складу – було несподівано. В останніх матчах після тривалої дискваліфікації з’явився Артем Бесєдін, який дуже вдало вписався в систему гри Луческу, дуже важливий гравець для цієї команди. У старті замість Бєсєдіна з’являється Родрігес на вістрі атаки, плюс з’являється в центрі поля Андрієвський, який останнім часом дуже вдало виходив з лавки.

Київ, як завжди, прогнозовано для мене, зіграв у стилі Луческу в єврокубках і проти сильніших команд в чемпіонаті – із середнім блоком і розрахунком на швидкі атаки і контратаки.

«Вільярреал» – це досвідчена команда, яка моментально реагує, знаходить слабкість в обороні, що і сталося з першим м’ячем. Відмінна передача між лініями, Морено приймає, відразу пас на фланг, йде передача в штрафну, де він знову вривається і забиває м’яч. Досвідчений гравець, який грає за збірну Іспанії. Молоді гравці Києва повинні дивитися і вчитися, як грають футболісти на такому рівні.

Другий гол теж зрозумілий – відмінний пресинг з боку «Вільярреала», заганяють на фланг, роблять більшість, чинять тиск, далі помилка захисника, перехоплення і забитий м’яч.

Пропущені голи – це помилка всієї команди. В першу чергу була помилка в середині поля – дали прийняти, дали розвернутися. Далі зробити передачу на фланг, як в першому, так і в другому м’ячі, коли Миколенко обрізався.

Коль ми торкнулися Миколенко, то для мене це гравець дуже високого рівня – перспективний, обдарований. Але останнім часом він здав. Раніше він був більш агресивним в атаці, надійніший в обороні, але останнім часом цього не помічається. Йому потрібно додати, повернутися на той рівень, на якому він був півроку тому.

Другий тайм – «Вільярреал» вже контролював матч, просто дограючи. З боку Києва – Луческу правильно робить, що дає можливість багатьом молодим гравцям відчути рівень гри, відчути м’яч, щоб вони розвивалися і прогресували. Це піде в скарбничку для цих хлопців.

Якщо підвести підсумки для київського «Динамо» в цьому сезоні, то я вважаю, що це був прорив. Протягом останніх чотирьох років «Динамо» не потрапляло в Лігу чемпіонів. Виступи в єврокубках – велика заслуга Луческу. За те, що трапилося в цьому році при попаданні в Лігу чемпіонів, а також прохід «Брюгге», то за п’ятибальною шкалою я б поставив четвірку. Останнім часом мало хто вірив в Київ, команда ніким не посилювалася останнім часом, крім власної академії».