Магучіх прокоментувала фото з росіянкою

12-08-2021, 15:44

19-річна українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, яка завоювала бронзову медаль на Олімпіаді-2020, повернулася в Україну з Японії.

Раніше Магучіх піддалася різкій критиці за спільне фото із 28-річною російською стрибункою Марією Ласіцкене, яка на цій Олімпіаді виграла «золото».

«Я представляю Україну на міжнародному рівні з 2017 року. Я дуже пишаюся тим, що підіймаю український прапор, і звучить наш гімн.

Ми готувалися до Олімпіади, і ця медаль для мене дуже важлива. Змагання були трохи складнішими емоційно і фізично, але на це були свої причини. Але для мене ця медаль — як золота. Після змагань всі традиційно привітали один одного. В цьому не було ніякої політичної позиції.

У нас є свобода думки, тому я вдячна всім людям, які мене підтримували, які мене розуміють. І все-таки я хочу подякувати і тим людям, які мене критикують. Для мене це досвід, і він зробить мене сильнішою.

Я дуже щаслива, що повернулася в Україну із бронзовою медаллю. Я вже говорила, що для мене вона як золота. Емоційно та фізично дещо пішло не так. Але я дуже щаслива. Нарешті я вдома і буду проводити час зі своєю сім’єю.