Промоутер: Хижняк хотів би стати чемпіоном світу

17-08-2021, 18:35

Відомий український промоутер Олександр Красюк розповів про те, чи є у срібного призера Олімпіади в Токіо Олександра Хижняка плани переходити в професіонали:

«З Хижняком ми познайомилися три роки тому на всесвітньому боксерському форумі в Сочі, коли Гассієв в січні 2018 року бився проти Дортікосом. Ми з Усиком прилітали туди в рамках Суперсерії. І на форумі був присутній Хижняк, по-моєму, який отримав звання «Боксер року».

Ми з Хижняком поговорили про бокс, про професіоналів. Які у нього були б інтереси. Він говорив, що дуже хотів би стати чемпіоном світу. Усик тоді ще не був абсолютним, але чемпіонський пояс у нього вже був. І Саша Хижняк говорив, що хотів би стати олімпійським чемпіоном і закінчити свій похід в любителях.

Потім ми багато спілкувалися, листувалися, я приїжджав на базу в Конча-Заспу, коли там були збори. Розмовляли з його батьком і намагалися вийти на якусь конкретику до Олімпіади. Я пропонував рекламні контракти. Але Саша був сфокусований на підготовці до Токіо. Мовляв, я хочу спочатку закінчити з аматорським боксом, підвести під ним риску, а потім вже переходити».

Обозреватель