Петраков: Шанси у збірної України є. Ми в грі

05-09-2021, 17:45

Збірна України в матчі відбору ЧС-2022 на своєму полі зіграла з Францією внічию 1:1. Гру прокоментував наставник Олександр Петраков.

«Хочу подякувати хлопцям за гру і за нічию. Шанси ще є, ми в грі. Після Казахстану було зібрання, ми поговорили. Я сказав Караваєву окремо, поговорив з ним, щоб не переживав. Ти стільки за збірну відіграв… І не тільки Караваєв був…Там дали подати, Забарний дав зіграти головою, так що не тільки Саша…».

«Як налаштовував хлопців? Все спонтанно. А то, пам’ятаю, коли грав ще, то тренер, буває, приносить папірець і читає якісь гасла. Це у мене відклалося в голові. Я завжди від душі говорю. Хлопці мене прийняли, хоча я чесно скажу, що дуже сильно переживав. Досвідчені хлопці, але вони мені відверто допомогли. Той же Ярмоленко або Пятов. Дуже допомогли, всі мене прийняли».

«І хочу подякувати Андрію Шевченку і його штабу за все, що вони зробили за цей час. Вони дуже допомогли і мені, і хлопцям. Від хорошого відходити не потрібно. Звичайно, раніше хлопці за такою схемою майже не грали. Що говорив Сікану, коли виходив на заміну? Кажу, ти за спину їм біжи, вони вже ледве бігають».

«Ситуація в групі? Обіцяти нічого не буду. Але вийти на ЧС – це моя мрія. Просто так у відборі брати участь мені не цікаво. Мені на ЧС хочеться. Я хлопцям кажу – на чемпіонаті світу класно. Прямо жити хочеться, коли ти туди потрапив», – сказав Петраков в коментарі Футбол 1.

Після 5 турів Україна набрала 5 очок і займає в групі 3-тє місце.