Збірна України припинила боротьбу на Євро 2021

12-09-2021, 08:08

Збірна України з волейболу припиняє боротьбу на Євро 2021. У матчі 1/8 фіналу континентальної першості наші спортсмени поступились команді росії.

Рахунок зустрічі 3-1 (22-25; 25-16; 25-22; 25-22).

Перший сет розпочався для українців із заробленого на свою користь очка. Це лідерство було одразу перехоплено росіянами та доволі довго зберігалось на їхню користь. Лише за рахунку 19-19 наші зуміли зламати хід гри, добратися до сет-пойнтів та реалізувати один із них.

Другий сет наші відверто провалили. Відрив росіян із самого початку у п’ять та більше очок, невдала гра України на своїх подачах змусили наших вболівальників згнітитися після феєричного початку зустрічі. Рахунок 25-16 говорить сам за себе.

Початок третього сету дав неабияку впевненість у силах наших волейболістів – перевага українців доходила по грі до 4 очок. Однак ближче до середини росіяни змогли вирівняти становище та звести рахунок до рівного. Команди дихали одна одній у спину, по черзі лідируючи, однак першими нерви здали саме у наших. За рахунку 22-23 українці не зуміли вирівняти становище, дозволивши суперникам заробити сет-бол. Росіяни цим з першого разу ним скористалися.

У четвертому сеті гра була доволі рівною, однак відчувалось, що опоненти мають невелику перевагу. Вони увесь час мінімально вели матч і до кінця поєдинку зуміли дотиснути опонентів на класі. Мінімальна перемога у партії 25-22 дозволила команді країни-агресора пройти далі по сітці змагань.

У наступному матчі росія зіграє проти переможця зустрічі Польща – Фінляндія.