Олександр Петраков: Ми будемо готуватися до битви у Боснії

13-10-2021, 17:32

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував нічийний результат в матчі відбору ЧС-2022 із командою Боснії і Герцеговини (1:1):

– Хотів би дуже подякувати за прийом. Такий прийом, таке ставлення – крила виростають. Ніколи не очікував, що в Львові так приймають.

– Чи була установки відійти назад, коли вели в рахунку?

– Установки сідати до своїх воріт не було. В перерві говорили, що не можна, але це втома. В мене немає жодних запитань до гравців, всім подякував. Всі засмучені. Потім ми розберемо помилки, зробимо висновки.

– Коли вболівальники скандували: «Петраков, Петраков», що ви відчували? 

– Для мене була несподіванка, що люди скандували моє прізвище. Навіть зараз, ми зіграли 1:1, але в душі ніби програли. Мені навіть соромно. Дуже дякую Львову, вболівальникам. Не очікував такого прийому.

– Після Коноплянки жодного лівого півзахисника з УПЛ не викликають до збірної. В нас немає таких?

– Вам не подобається, як грає там Циганков? Це ж Україна. Ми ж не Франція, не Іспанія, не Італія. В нас середній чемпіонат. Які є ресурси – ті й використовуємо. Є молоді хлопці, але вони ще не готові грати за національну збірну.

– В останні хвилини поява Довбика напрошувалася. Чому він не з’явився?

–  Це моя інтуїція, я головний тренер. Я випустив Сікана. Зробив помилку. Сікан би забив – всі б говорили одне, а зараз інше. Головному тренеру потрібно ризикувати, я понадіявся на Сікана, думав, що допоможе. Вірив в нього, але не вийшло. В нього все попереду.

– Задоволені іншими замінами?

– У мене немає ніяких питань до хлопців. Ми будемо готуватися до битви у Боснії.

– Чи вже прораховували варіанти на друге місце?

– Не рахував нічого до гри. На гру їхав – дивився гру фінів. Гравці Казахстану з нами виходили з такими очима, а зараз програли дві гри вчисту, не билися. Гра в Боснії буде за вихід. Зробимо все, що в наших силах. Всі в команді це розуміють.

– Чи зможе Ярмоленко побити рекорд Шевченка за кількістю забитих голів за збірну?

– Це треба в нього запитувати. Він – лідер і на полі, і поза межами. Головне, щоб було здоров’я, а там вже як буде. Він хоче грати далі.

Володимир Клепач зі Львова, Sport.ua