Ротань: Наші хлопці більш талановиті, ніж французи

12-10-2021, 10:15

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів напередодні відбіркового поєдинку Євро-2023 U-21 проти команди Фарерських островів.

«Фарерські острови – досить непоступлива команда, у якої є скандинавський стиль. Її гравці добре ведуть боротьбу, тримають хороший темп і добре перебудовуються в лініях. Так, вони грають переважно від оборони, але поки рахунок залишається 0:0, з ними грати досить складно і важко. Гравці збірної Фарер також дуже небезпечні при стандартних положеннях, які нам необхідно буде виключити.

Зараз слабких команд немає. Ми ще взимку знали, що Фарери обігравали і Росію, і Ізраїль. Просто так вони очки не віддають. Ви знаєте, що вони зі збірною Франції зіграли внічию, з Македонією вони зіграли внічию, обіграли вірмен. Це досить міцна команда, з якою треба буде докласти максимум зусиль. Якщо наша команда не буде повністю сконцентрованою, то ми будемо мати великі проблеми.

Що стосується нашого складу, то у нас всі, слава Богу, здорові, всі хочуть реабілітуватися після невдалої гри. Але у нас була червона картка, і Таловєров тепер гру пропустить.

Ми зараз знаходимося не в тій ситуації, коли у нас все погано. Так, ми програли Франції, але, в цілому, ситуація у команди непогана. Дві гри з французами нас, скажімо так, трохи пригнічують. Ще у Франції відразу після матчу я сказав своїм хлопцям, що їхні суперники не були за них набагато кращими і сильнішими. У збірній Франції відразу 12 осіб виступають за команди рівня Ліги чемпіонів, і не просто там знаходяться, а грають. Вони перебувають в хорошому тонусі, можуть додати в темпі. У нас зараз немає виконавців такого рівня. Але я впевнений, що наші хлопці більш талановиті, ніж французи. Коли вони почнуть грати в своїх клубах, гратимуть в єврокубках, то, повірте, ця команда зможе домогтися багато чого», – сказав Ротань.

Матч Україна U-21 – Фарери U-21 відбудеться 12 жовтня в Запоріжжі. Початок о 18:00 за Києвом. У попередньому турі підопічні Ротаня програли французам з рахунком 0:5.