Шаран: Боснія і Герцеговина – не команда ТОП-рівня

15-10-2021, 18:25

Відомий український тренер Володимир Шаран розповів, як може скластися для збірної України другий матч проти національної команди Боснії і Герцеговини на її полі, останній у відборі на ЧС-2022.

«За цілий місяць буде видно, що і як. Головне, щоб всі основні гравці були здорові і знаходилися у хороших фізичних кондиціях. Адже зараз будуть чергові матчі у Лізі чемпіонів, і, звичайно ж, багато збірників будуть у них задіяні.

Грати зі збірною Боснії у неї вдома буде дійсно важко. Якщо притиснутися до свого штрафного майданчика і віддати ініціативу супернику, то розраховувати на переможний результат вельми складно. Варто також враховувати, що у Львові троє основних гравців боснійської команди пропускали гру, а у черговому поєдинку тренер зможе на них орієнтуватися. Але як би там не було, а в Зениці у нас буде більше шансів на контратаку. Однак будувати гру проти такої команди із розрахунком на контратаки буде дуже важко. Не сказав би, що збірна Боснії — команда ТОП-рівня, але по львівському матчу вона мені сподобалася. Після пропущеного м’яча вона грала непогано.

Я вважаю, що у заключному поєдинку відбіркового етапу збірна України теж буде грати за звичною схемою, нічого не змінюючи. Але потрібно реалізовувати свої моменти, і, перш за все, зіграти «на нуль» в обороні. Сказати, що ми взагалі не можемо розраховувати на перемогу — це буде неправильно. Але буде непросто. У Львові опорні півзахисники, і Ярмоленко, і Циганков, і Яремчук дуже глибоко грали. Як тільки починали діяти трохи вище — відразу ж була зовсім інша картинка», — вважає Шаран.

Матч Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 16 листопада.

Meta-ratings.com.ua