Шаран: Луческу – визнаний в Європі метр тренерського цеху

24-10-2021, 17:18

Один з представників когорти українських тренерів поділився думкою про неприємний епізод, що стався у матчі 12-го туру УПЛ в Полтаві, де зустрічалися “Ворскла” і донецький “Шахтар”.

“Хотів би звернути увагу на те, як нас, українських тренерів, пригнічують в процесі арбітражу, – почав свій коментар Володимир Шаран. – Я, як і мої колеги Юрій Максимов і Руслан Костишин такі ж емоційні люди, як і працюючі в нашому футболі іноземні фахівці. Арбітри нам чомусь відразу показують жовті або червоні картки за будь-яке порушення – чи ти сказав щось не так, чи вийшов за лінію. А тут люди просто вибігають на футбольне поле, ніби це не матч під егідою УПЛ, а гра першості області в якомусь селі. Мірча Луческу вийшов до центру поля в матчі, в якому його “Динамо” зіграло з “Колосом” 2:2. А у вчорашній грі в Полтаві після забитого м’яча наставник “Шахтаря” Роберто Де Дзербі побіг на футбольне поле метрів на двадцять!

Я розумію, це все емоції. Але ми, українські тренери, в ході гри бігаємо уздовж бічної лінії, а не дозволяємо собі переходити межі таким чином. Іноземців, схоже, це не стосується. Вони вибігають на поле, але ніяких коректив в їх адресу немає – ні з боку четвертого арбітра, ні з боку головного. Чому так? Це єдине питання, яке мене схвилювало по вчорашньому поєдинку “Ворскла” – “Шахтар”. Неприємно на це дивитися. Мають місце подвійні стандарти.

Так, я розумію, що Луческу – визнаний в Європі метр тренерського цеху, але це зовсім не означає, що в згаданій грі з “Колосом” потрібно виходити на середину поля і говорити судді, все, що ти думаєш. Якби це зробив український тренер, то можна не сумніватися: відразу ж була б показана червона картка! І зараз я говорю не за себе, що мав уже три вилучення, і не за Максимова і Костишина, у яких їх теж вистачало, а про будь-якого вітчизняного фахівця. От чому, скажіть мені, судді не виявляють однакову принциповість до всіх без винятку? Ми – українська нація, яка бореться за українців і прагне до того, щоб у нас в країні все було добре і ми були в Євросоюзі. А виходить нонсенс. Тисячі уболівальників дивляться футбольні матчі з такими епізодами, як у Полтаві, і не розуміють, що відбувається. Це взагалі щось надзвичайне”.

UA-футбол