Де Дзербі: Проти Шерифа у нас буде потужний склад

07-12-2021, 09:05

Наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі поділився очікуваннями від матчу шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти Шерифа.

– Матч Ліги чемпіонів не має турнірного значення, але попереду складна гра з Олександрією. Чи буде резервний склад?
– 50 на 50. Є кілька гравців, котрі й завтра, і в суботу на поле не вийдуть. Але завтра буде потужний склад, бо матч все одно дуже важливий. Багатьом молодим футболістам треба показати себе. Не хвилюйтеся, склад буде сильним.

– Оцініть свій перший виступ у Лізі чемпіонів. Яку оцінку ви поставите за дебют у ЛЧ?
– Коли ми говоримо про єврокубки, то треба не забувати про чотири матчі кваліфікації. Але в групі Ліги чемпіонів ми не отримали результатів, яких хотіли. Але я одразу попереджав, що у групі ми зараз не зможемо грати як лідери, грати так, як я хочу. Я вважаю, що помилки були, але ми можемо їх виправити в новому сезоні. Думаю, у тому числі трансфери можуть допомогти грати в Лізі чемпіонів. Оцінка? Я поганий у математиці, не можу допомогти.

– Очікування були такі, що Шахтар, як мінімум, буде в Лізі Європи. Які були у вас очікування?
– Очікування були зовсім інші, але, ймовірно, ми заслужили на те, що є. Ми вже виграли Суперкубок, а також боремося за Кубок та УПЛ. Все це має допомогти, щоби у новому сезоні ми зіграли інакше.

– Які були позитивні моменти цього сезону?
– Ніхто не хотів вилетіти з єврокубків, але так сталося. Але тепер ми матимемо можливість усім попрацювати разом. З липня не було шансів регулярно тренуватися разом, бо був напружений графік.

– З’явилися чутки, що Андреа Мальдера може увійти до вашого штабу. Це правда?
– Андреа – мій друг, я його ціную. Але немає можливості, що він зараз прийде до нас. Можливо, в майбутньому щось буде, але зараз це неможливо.

– Наскільки важливим є результат у матчі з Шерифом?
– Ми гратимемо пізно ввечері, буде холодно. Але ми граємо за «Шахтар», треба поважати і клуб, і вболівальників. Крім того, є 25 гравців і ті, хто вийде на поле, мають зіграти з повагою. І кожна перемога потім допомагає знову перемагати.

– На якій позиції Шериф був би в УПЛ?
– Не знаю, складно оцінювати. Але можна сказати, що якщо Шериф набрав 6 очок у групі, то заслужив це. Однак у нашому матчі на виїзді ми мали багато моментів, і десь супернику пощастило. Але статистика – не найважливіше. Вони перемогли.

– Перемога принесе клубу 2,8 мільйона євро, нічия – близько мільйона. Ви розглядаєте фінансовий бік питання?
– Думаю, треба не лише брати, а й давати. Нам пощастило, що клуб нам багато дає. І важливо, щоб клуб отримав бонус від УЄФА, якщо є така нагода. Це важливо, але це не лише гроші, а й питання професіоналізму.

– У матчі з Інтером команда більше володіла м’ячем, але майже не била по воротах. Чому так виходить?
– Чесно кажучи, мені не сподобалася наша гра у Мілані. Могли грати сміливіше та з характером. Це не виправдання, але ми не мали ключових гравців Траоре та Алана Патріка. Шкода, що ми не використали свої шанси. Це проблема у цій Лізі чемпіонів, – сказав Де Дзербі.

Матч відбудеться 7 грудня, початок о 22.00. Українська команда втратила шанси на євровесну.