Шевченко: У таблиці для нас все поки що не так погано

21-12-2021, 16:28

Головний тренер «Дженоа» Андрій Шевченко поділився очікуваннями від матчу 19-го туру Серії А проти «Аталанти» (21 грудня).

– Ви закінчуєте цей важкий для вас цикл матчем проти «Аталанти» – клубу, який для ваших власників є взірцем. З яким настроєм ви вийдете на матч?
– Ми маємо завжди бути готові дати бій. Ми граємо проти одного із найсильніших клубів Італії, проти великого тренера.

– Попередній матч проти «Лаціо» ви розпочали дуже добре, але лише до першого пропущеного голу. Що сталося потім?
– Команда втратила впевненість. Ми добре розпочали, контролювали гру, але щойно зіткнулися з труднощами – зазнали невдачі.

– Це останній матч у цьому циклі, де ви постійно підходите до поєдинків в якості аутсайдера. Про що ви проситимете команду в цьому передріздвяному матчі?
– Ми маємо вигравати кожну дуель на полі. Нам треба починати з цього – вигравати дуелі, віддаватись максимально. На цьому ми будуватимемо наше майбутнє. У турнірній таблиці для нас поки що не все таке погано. Після паузи розпочнеться друге коло, і ми маємо бути до нього готові. Але зараз ми маємо закінчити цей рік, спробувавши показати свій максимум.

– Вам не здається, що команда деморалізована?
– Після поразок ти завжди спустошений, але ми маємо дивитися вперед, думати про те, що ми можемо покращити, яким має бути наш підхід та настрій. Ми маємо готуватися до матчів, навіть коли граємо проти сильніших суперників. Ми провели 4-5 матчів поспіль проти претендентів на Скудетто. Наша боротьба – це боротьба за виживання, це наша Ліга чемпіонів, і нам потрібно намагатись грати добре матчі проти прямих конкурентів.

Навіть якщо ти граєш проти суперників, які вищі за класом, ти повинен намагатися створити їм проблеми і боротися до кінця. Вважаю, нам цього не вистачає. Команда має бути агресивнішою, особливо в єдиноборствах.

– Коли ви тільки-но прийшли, Маттіа Дестро був травмований. Як тільки він повернувся – ви принаймні почали забивати, і це не збіг. Як він почувається і наскільки він важливий для команди?
– Чесно кажучи, він трохи втомився, але, гадаю, він відновиться до завтрашнього дня. Його кондиції покращуються. Звичайно, він дуже важливий для нас. Він дуже розумний гравець, який вміє правильно рухатися в штрафному майданчику.

– Чи є надії на те, що після паузи відновиться хтось із травмованих?
– Лікарі зараз оцінюють стан травмованих. Не хочу вдаватися до подробиць, бо терміни відновлення визначають лікарі. Я сподіваюся, що хтось відновиться, але також сподіваюся, що я не втрачу ще когось. Сподіваюся, з Камб’язо та Ванхойсденом все буде гаразд.

ФК Дженоа