Еліна Світоліна програла на старті турніру в Досі

22-02-2022, 09:49

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№15 WTA) достроково завершила виступи в основі турніру WTA 1000 у Досі.

У першому колі українка програла Терезі Мартінцовій із Чехії (№40 WTA).

Доха. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) – Тереза Мартінцова (Чехія) – 7:6(2), 5:7, 6:7(5)

Вже неодноразово наголошувалося, що Світоліна цього сезону – бліда тінь тієї тенісистки, яка в рази збільшила кількість уболівальників тенісу в Україні. Якщо попередні роки Еліні ще вдавалося видавати успішні відрізки, незважаючи на велику кількість критики на свою адресу, то цього року поки що все дуже погано. Еліна грає на рівні другої півсотні і якогось прогресу не спостерігається. У Світоліної зникли всі козирі, за рахунок яких вона може обігравати непоганих суперниць середнього рівня.

Сьогодні українка провела рівний матч проти Мартінцової і була навіть трохи ближчою до перемоги, але подати на матч за рахунку 5:3 у третій партії не вийшло, а далі вже трохи більше пощастило чешці.

Тепер до турнірів в Індіан-Веллсі та Маямі є можливість підготуватися лише через змагання у Монтерреї. За Маямі у Еліни спишуть 390 очок, у її ситуації це дуже багато. З таким  темпами незабаром можна випасти з топ-20, а якщо не обігрувати суперниць із першої півсотні, то падіння буде набагато серйознішим.

Це була друга зустріч тенісисток, рахунок зрівнявся. Світоліна в поточному сезоні поки не може обіграти суперниць з топ-50, маючи три поразки поспіль.