Галичанка на виїзді обіграла фарерський Н71

21-02-2022, 09:23

Перший матч між командами мав відбутися тиждень тому, але Н71 не приїхав до Львова. Причому фарерки вже дісталися Польщі і вирішили не в’їжджати на територію України. Керівництво «Галичанки» запропонувало фарерському клубу провести два матчі в Данії, але отримало відмову. Тому поєдинок у Торсхавні ставав для нас ще більш принциповим.

Львів’янки впевнено розпочали зустріч і закинули у ворота суперниць три м’ячі. Впевнено діяла на останньому рубежі Вікторія Салтанюк, уміло диригувала діями партнерок Мар’яна Маркевич. Перша половина тайму пройшла під диктовку «Галичанки»: львівські гандболістки впевнено утримували перевагу у рахунку.

А ось потім настав перелом, якому багато в чому сприяла зміна воротаря у господарок. Алда Ав Скарді чудово увійшла в гру, а Йана Міттун упіймала кураж, щоразу прориваючи оборону галичанок. Після ривка суперниць із рахунком 4:0 наставник львівського клубу Віталій Андронов узяв тайм-аут, але це не допомогло. Перша половина зустрічі завершилася з різницею «+3» на користь Н71.

Вже за дві хвилини другого тайму львів’янки зрівняли рахунок, а згодом і вийшли вперед. Знову надійно заграла Салтанюк, а на бомбардирські якості Міттун у «Галичанки» знайшлася відповідь – Діана Дмитришин. Весь другий тайм львів’янки лідирували у рахунку, і здавалося, що вони впевнено доведуть зустріч до перемоги. За дві хвилини до сирени «Галичанка» вигравала з різницею «+4», але деяке розслаблення дозволило суперницям скоротити рахунок до мінімуму. Щоправда, остаточний рахунок встановився за 2 секунди до кінця зустрічі і врятувати матч у фарерок часу вже не було.

Тепер маємо парадоксальну ситуацію, адже доля першого матчу, як і раніше, не вирішена. Звичайно, фарерки тепер наполягатимуть на проведенні ще одного поєдинку (а чи робили б вони це у разі своєї перемоги?) А от «Галичанці» ще одна гра абсолютно не потрібна. Тим більше, якщо ЄГФ вирішить її проводити не на території України. Що ж, слідкуватимемо за розвитком подій і зазначимо, що переможець протистояння Н71 – «Галичанка» у півфіналі зустрінеться з іспанською «Гран Канарією», яка у двоматчевій дуелі обіграла «Ельче» (22:22 та 23:17).