Леонід Буряк: Динамо зробило велику справу

12-02-2022, 13:20

Колишній гравець та тренер «Динамо» Леонід Буряк прокоментував перемогу київської команди U-19 у матчі з «Депортиво» у межах 1/16 фіналу Юнацької Ліги УЄФА.

«Позитив у тому, що «Динамо» вдалося перемогти у складі, в якому вони зіграли. Багато футболістів не полетіли до Іспанії з різних причин. Думаю, кияни велику справу зробили, вийшовши до наступного етапу Юнацької ліги УЄФА. Я дуже співпереживав динамівцям у цьому матчі. У цьому поєдинку, я думаю, «Динамо» проявило свої найкращі якості. Звичайно, добре, що в цій зустрічі була і частка везіння. Але, в принципі, «Динамо» має дуже гарну команду. Повторюся, молоді футболісти зробили велику справу. Я думаю, що зараз за «Динамо» U-19 грає багато футболістів, які у майбутньому згодом гратимуть за основну команду киян.

Те, що динамівці вийшли до 1/8 фіналу, вже добре. Але це було прогнозовано. Багато хто й ставив на те, що «Динамо» є фаворитом. Але треба розуміти іспанський футбол та треба розуміти ці команди. Мені, наприклад, дуже сподобалася гра нападника «Депортиво». Але, я думаю, зіграло свою роль і те, що іспанці залишилися вдесятьох. Після цього «Динамо» домінувало та мало перевагу. Але можу сказати, що, в принципі, футболісти хороші та якісні як у «Динамо», так і у «Депортиво».

Що я думаю про воротаря «Динамо» Дениса Ігнатенка? Та помилка, після якої іспанці забили гол, — це молодість. У юнацькому футболі тренери навчають та кажуть, що можна робити, а що не можна. Звичайно, для Дениса це урок на майбутнє. На мою думку, він цей поєдинок на все життя запам’ятає. Чи виправився Денис у серії пенальті? Так, звичайно! Може, якось та помилка його стимулювала виправитися. Але, в принципі, окрім тієї помилки, Ігнатенко досить надійно грав у матчі з «Депортіво».

Потенційні суперники «Динамо» в 1/8 фіналу? Чекатимемо на жеребкування і потім про щось говоритимемо», — сказав Буряк.

Meta-ratings.com.ua