«Нива» вдруге поступилася «Світанку-Агросвіту»

15-07-2019, 12:08

Нещодавно другий склад вінницької «Ниви» програв чинному чемпіону і володарю Кубку області серед аматорів «Світанку-Агросвіту» (с. Шляхова, Бершадський район)  – 2:4.

14 липня ці ж команди грали повторно на стадіоні Вінницького національного технічного університету. Цього разу «Нива» була представлена основою, який «розбавили» потенційні новачки. Флагман футболу Вінниччини вийшов на поле в такому складі: Максим Гурідов (воротар), Назар Виздрик, Тимофій і Антон Брижчуки, Денис Червінський, Ігор Маляренко, Ярослав Браславський і 4 гравці на перегляді.

На матч завітало близько сотні вболівальників. Більшість очікували, що професіонали візьмуть реванш у аматорів. Але не так сталося, як гадалося.

В першому таймі бершадці створили більше небезпечних гольових ситуацій, що принесло свої плоди. На 15-й хвилині рахунок відкрив темношкірий гравець «світанківців» Мергі. Він отримав м’яча на лінії карного майданчика і, без особливого спротиву нивівських захисників, не дуже сильним, проте снайперським ударом, спрямував його в дальній кут воріт.

Подвоїв рахунок через півгодини Сергій Малка, який замкнув простріл головою із близької відстані. Навряд чи тут можна пред’явити претензії воротарю «Ниви» Максиму Гурідову, адже зреагувати він вже встигав. Проте дії оборонців залишали бажати кращого. 0:2 після першого тайму.

Професіонали у перерві зробили потрібні висновки, і гра в другому таймі була зовсім іншою. Обидві команди мали шанси відзначитися. Приміром, вони не використали виходи «віч-на-віч». В іншому випадку «Ниву» після удару із близької відстані врятувала поперечина.

Ніхто не хотів поступатися, через що виникало багато ігрових зіткнень, падінь, і не раз доводилися працювати спортивним лікарям. Після одного із таких епізодів, на 60-й хвилині, було призначено пенальті у ворота «Світанка-Агросвіта». Його чітко реалізував активний форвард «Ниви» Ярослав Браславський. 1:2.

До кінця гри нивівці переважно тиснули, намагаючись досягти позитивного результату. Пожвавили гру вінницької команди й заміни, які зробив тренерський штаб на чолі із головним тренером Колінсом Нгахою. Але аматори грамотно оборонялися і змогли відстояти свою перемогу.

Наступну контрольну гру «Нива» проведе завтра, 16 липня, у Вінниці. На Центральному міському стадіоні наш колектив прийматиме друголігове «Поділля» (Хмельницький). Початок – о 17. 00. Вхід – вільний.

Прес-служба ФК «Нива»