Гура: Завжди засмучуюсь, коли команда програє

05-02-2022, 18:24

Головний тренер «Олександрії» Юрій Гура оцінив роботу команди на першій частині зимових зборів.

«На жаль, ми відправилися до Туреччини не повним складом: травмовані в першому колі гравці, окрім Еміля Мустафаєва, залишилися відновлюватися в Україні, до того ж у січні на збори через застуду не зміг вилетіти Юрій Копина. Проте з нами поїхали три гравці молодіжного складу — Андрій Андрейчук, Микита Ситников і Дем’ян Чубатий. Ми мали подивитися на роботу юнаків в основі, поекспериментувати зі складом, попрацювати під різним рівнем фізичного навантаження. У спарингах на цих зборах якість гри, правильне фізичне навантаження, зіграність, порозуміння на полі важливіші за результат.

Попри зливи та навіть сніг, які цього разу супроводжували нас у Туреччині, ми провели 12 ефективних тренувальних днів і п’ять контрольних поєдинків. Та я можу сказати, що першою частиною зборів наш тренерський штаб залишився задоволеним. У другій частині зборів ми вже будемо приблизно визначатися з футболістами, які гратимуть за основу в чемпіонаті, тому намагатимемося награвати та готувати більш-менш оптимальний склад в спарингах.

Я особисто завжди засмучуюсь, коли команда програє. Хочеться перемог. Ми з тренерським штабом перед будь-якої зустріччю намагаємось заряджати команду лише на перемогу. Але я прекрасно розумію, що після зимової перерви важко отримати результат миттєво. Перемоги ще будуть. Інше питання – реалізація. Хотілося б щоб кожен свій момент на завершальній стадії футболіст доводив до логічного завершення, тобто — голу. В матчі із «Вайле» порадувало те, що і моменти були, і швидкі переходи від захисту в атаку. Все, що напрацьовували на тренуваннях, все реалізувалося в цьому поєдинку.

Три дні хлопці мають змогу трішки відпочити фізично і психологічно. До когось приїхали кохані, хтось поїхав у невеличку подорож. А вже завтра ми знову приступаємо до праці у дворазовому режимі тренувань. На найближчі два з половиною тижні в нас заплановано п’ять спарингів: з «Раннерс» (Данія), «Капфенберг» (Австрія), «Тобол» (Казахстан), «Торпедо Кутаїсі» (Грузія), «Аксу» (Казахстан). Другий навчально-тренувальний збір у багатьох аспектах стане вирішальним перед матчем зі «Львовом».