Петраков: Тепер поїдемо до Варшави робити британські візи

15-06-2022, 13:11

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков дав пресконференцію за підсумками поєдинку проти Ірландії (1:1) у Лізі націй.

– Чому ви зробили лише три заміни?

– У нас ще захворіли хлопці. За такої гри було важко виходити на заміну. Це моє рішення як головного тренера.

– Чому ви не випустили Віктора Циганкова у стартовому складі?

– Він відіграв чотири матчі. Я його не поставив, бо для мене найперша річ – зберегти здоров’я хлопців. Така гра, що було дуже складно вийти на заміну.

– Наступний матч збірної України пройде 21 вересня. Чи очікуєте ви, що багато гравців улітку змінять клуби?

– Коли футболіст підходить до мене за порадою, я говорю йому власну думку. Проте в такі справи я не втручаюся. Де грати – рішення самих гравців. Вони мені зателефонують. Наприклад, я розмовляв із цього приводу з Андрієм Ярмоленком. Він сказав, що одразу ж подзвонить, як вирішить клубне питання. До того ж, літо не таке вже й довге. Ми не знаємо, коли почнеться Прем’єр-ліга, якими будуть справи в «Шахтаря» й «Динамо». Зараз не можу відповісти, де хто буде.

– Чи розчаровані ви діями захисту під час пропущеного голу?

– Так, розчарований, що так вийшло. Захисник команди суперника пройшов із центра поля, забив. Але я ніколи не розбираю такі моменти після гри. Потрібно переспати й виносити своє бачення зі свіжою головою.

– Яке ваше особисте ставлення до продовження чемпіонату України?

– Мене не було півтора місяці. Я не можу про це зараз говорити. Це повинні робити президенти клубів, Прем’єр-ліга. У нас дуже грамотні фахівці, які мають усе зважити. Я думаю, що вони приймуть гарне рішення.

– Наскільки серйозне пошкодження отримав Руслан Маліновський?

– Там не сильне ушкодження, м’які тканини, забитий тазостегновий суглоб. З Миколою Матвієнком також нічого страшного, гадаю, днів п’ять на відновлення. Вони всі поїдуть у відпустку до своїх родин, відпочиватимуть, тож усі будуть здорові.

– Ви завтра поїдете оформляти візи перед майбутніми матчами із Шотландією. Чи будуть у збірній нові імена?

– Зараз не буде жодних нових імен. Дебютувало вже стільки людей. Я думав, ви скажете, навпаки, що вже досить дебютантів… Ви ж розумієте, нині в нас немає англійського посольства, тож це потрібно робити у Варшаві. Завтра одна група виїжджає робити візи о 07:30, друга – о 09:30. Це все складно.

Ми не знаємо, коли розпочнеться чемпіонат, а 21 вересня відбудеться гра в Шотландії. Нам потрібно буде автобусом добратися до Польщі, вилетіти у Глазго, після чого 24 вересня відбудеться гра в Єревані, потім 27 вересня – матч у Польщі. Хочу подякувати Лодзі, це особливе місто в моєму житті. Дякую Польщі за прийом, за те, що допомагаєте. Можливо, ще побачимося.